Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Karkamış'taki Çadır Kenti Ziyaret Etti

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin barındığı Karkamış ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti.

Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül'le çadır kentte incelemelerde bulunan Akar, basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Akar, 10 bin kişi kapasiteli çadır kentte bin 500-2 bin kişinin kaldığını belirtti.

Devletin yanında yardımcı rol oynayan bir kuruluş olduklarını ifade eden Akar, çadır kentlerde çadır kurmak, lojistik ihtiyaçların karşılanması ve yemek gibi hizmetler verdiklerini aktardı.

Bu çalışmaları denetlemek için dünden bu yana çadır kentlerde incelemelerde bulunduklarını aktaran Akar, şöyle devam etti:

''Buradaki görevli arkadaşlarımız hem çadır kentte çalışıyor hem de kaymakamımızın ilçe merkezinde tahsis ettiği bölgede depolama ve ofis faaliyetlerini yürütüyor. Gerektiğinde de sıfır noktasında Suriye vatandaşlarına yardım etme görevini üstleniyorlar. Buraya geldim, fevkalade güzel bir planlama yapıldığını gördüm.''

Akar, Karkamış'taki çadır kentin etrafının tel örgülerle çevrildiğini, diğer teknik donanımların da kısa süre içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Çadır kente kurulacak kamera ve anons sisteminin ihale edildiğini dile getiren Akar, çadır kentteki çalışmaların zaman içerisinde yerine oturacağını dile getirdi.

Akar, dün de Akçakale ve Ceylanpınar'daki kampları gezdiğini anımsattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile