Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali: Pakistan'ın yaraları üç yıldan önce sarılamaz

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'da meydana gelen sel afetinde yaşanan olayların, anlatılanlardan çok daha ötede olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'da meydana gelen sel afetinde yaşanan olayların, anlatılanlardan çok daha ötede olduğunu söyledi. Meydana gelen yaraların kısa sürede sarılamayacağını aktaran Küçükali, "Yaşanan afet için altı ay ya da bir yıl yapılacak yardımlık durum yok. Yardımlar için biz 3 yıldan öce oradan çıkamayız.'' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Tekin Küçükali, Türk Kızılayı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Küçükali, Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Kızılay'ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Türk Kızılayı'nın bölgeye en büyük yardımı götüren kurum olduğunu belirten Küçükali, ''Pakistan büyük bir felaket ile karşı karşıya geldi. Pakistan'ın büyük sel felaketinde karşı karşıya kaldığı bu durumda Türk milleti olarak bizim geride durmamız mümkün değildi. Yardım taşıyan ilk ülke biz olduk. Biz, halkımızdan aldığımızı Pakistan'a götürdük." açıklamasını yaptı.

Türkiye'den başka hiçbir ülkenin halkından yardım alarak Pakistan'a gitmediğinin altını çizen Küçükali şöyle konuştu: "Biz halktan aldığımız 3 bin 578 ton gıdayı Pakistan'a götürdük. Bu çok büyük bir rakamdır. Samsun'dan Ordu'ya malzeme taşımıyorsunuz. 11-12 günde trenle gidiyor. Gittiği yerde de dağıtımı var. Sallarla, develerle taşıyoruz. Selden sonra bölgede balçık oluşunca, develer daha rahat yürüyor diye yardımlar bu hayvanlarla taşınıyor. Yardımlarımız hala devam ediyor. Pakistan'da yaşanan olaylar anlatılanın çok daha ötesinde bir hadisedir. Oradaki durum pansumanla geçecek gibi bir durum hiç değildir. Yaşanan afet için altı ay ya da bir yıl yapılacak yardımlık durum yok. Yardımlar için biz en az 3 yıldan öce oradan çıkamayız.''

Türk Kızılay'ı olarak halktan ayni yardım aldıklarını, nakdi yardımların ise Başbakanlığın açtığı hesaplarda toplandığını açıklayan Küçükali, ''Bizim iki tane olmazsa olmaz malzememiz var. Bunların mutlaka Pakistan'a gitmesi lazım. Mevlana evleri ile mutfak setleri. İnsanlar evlerini kaybetti. Bu nedenle Mevlana evlerine ihtiyaçları var. Yemek yemek için mutfak setlerine ihtiyaçları var. Bunun için mutfak setleri hazırladık. Bu setleri 100 TL'ye satıyoruz. İnsanlarımız şartlı bağış yapabilir, onlar adına biz bu setleri oraya göndeririz. İnsanların bunlara ihtiyaçları var. Bu nedenle halkımızın yardımını bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile