Türk Kızılayı Kırgızistan'a ek yardım ve personel için hazır

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay'ın Kırgızistan'a ek yardıma hazır olduğunu açıkladı. Küçükali, ''Türk Kızılayı, Kırgızistan'da Özb

  Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali , Kızılay ' ın Kırgızistan ' a ek yardıma hazır olduğunu açıkladı . Küçükali , ' ' Türk Kızılayı , Kırgızistan ' da Özbek ve Kırgızlar arasında meydana gelen çatışmalardan kaynaklanan insan ıstırabının dindirilmesi için ilk günden itibaren yürüttüğü yardım çalışmalarına aralıksız devam etmektedir . ' ' dedi .

Küçükali konuya ilişkin açıklamasında , ' ' 15 Haziran tarihinde Kırgızistan ' a inen ilk yardım uçağını bölgeye ulaştıran Türk Kızılayı ; gıda , battaniye , mutfak seti ve tıbbi malzeme yardımlarının dağıtımını gerçekleştirmiştir . İlk etapta bölgeye sevk edilen acil yardım malzemeleri Kırgızistan Kızılayı ' nın işbirliği ile Oş kentinin hem Kırgız hem Özbek mahallerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır . Türk Kızılayı , 17 Haziran tarihi ile ikinci bir yardım delegesini Özbekistan ' a göndermiş olup , hem Kırgızistan ' a hem de Özbekistan ' a gönderilecek 40 ' ar tonluk iki kargo uçağına yardım malzemelerinin sevk edilmesi için gerekli hazırlıkları tamamlamıştır . Türk Kızılayı olarak bölgeye afet müdahale ve lojistik uzmanlarının yanı sıra , Psikososyal destek uzmanlarının da gönderilmesi planlanmaktadır . Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmeye ve bölgede faaliyet gösteren tek uluslararası yardım kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir . ' ' diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile