Türk Lirasini Klozete Atan Fenomen Hakkinda 7 Buçuk Yil Hapis Talebi
Sosyal medya fenomeni Mika Can Raun hakkinda Türk lirasini klozete attigi gerekçesiyle “Atatürk’ün hatirasina alenen hakaret” ve “Devletin egemenlik alametlerini asagilama” suçlarindan toplamda 7 yil 6 aya kadar hapis cezasi talebiyle iddianame düzenlendi.
’Mika Can Raun’ lakabiyla taninan Mikail Can Kurnaz isimli sosyal medya fenomeninin 21 Ekim tarihinde 100 TL’yi klozete atarak üzerine sifon çektigi görüntüler sosyal medyada tepki toplamisti. Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan görüntülere iliskin sorusturma baslatildi. Mikail Can Kurnaz hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.
Hazirlanan iddianamede, süpheli Kurnaz’in müzik esliginde elindeki 100 TL’lik banknotu önce önünde bulunan alana biraktigi, devaminda ise elleriyle klozeti gösterdigi ve eline aldigi 100 TL’lik banknotu klozete dogru atip sifona bastigi anlatildi. Bu anlari çektigi videoda ise, "100 TL’yi niye attin, üstüne bastin diyenler için askom, yani insanlar Avrupa’da derelere, çesmelere atiyor, bir sey olmuyor. Ben ülkemizin kanalizasyonuna 100 lira kazandirdim suç mu?” seklinde sözler sarf ettigi kaydedildi.
‘Takipçilerim ile etkilesim kurmak için bu paylasimi yaptim”
Süpheli savunmasinda, görüntülerin kendisine ait oldugunu, 100 TL’lik banknotu tuvalete atmayip yere biraktigini, takipçileri ile etkilesim kurmak için böyle bir paylasim yaptigini söyleyerek suçlamalari kabul etmedi. Iddianamede, süpheli Mikail Can Kurnaz’in Atatürk’ün manevi varligina ve devletin egemenlik alameti olan Türk Bayragi’na yönelik asagilama kasti ile hareket ettigi belirtildi.
7 buçuk yila kadar hapis talebi
Savcilik, süpheli Kurnaz’in “Atatürk’ün hatirasina alenen hakaret” ve “Devletin egemenlik alametlerini asagilama” suçlarindan toplamda 2 yil 6 aydan 7 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasini istedi. Iddianame gönderildigi mahkemece kabul edilirse süpheli önümüzdeki günlerde hakim karsisina çikacak.



















