Türk Markası Yurt Dışında Artık Kaliteyle Özdeşleşti

Türkiye’nin Led teknolojisi alanında üretim yapan Visio şirketi icra kurulu Başkanı Sadık Ateş, Türk firmalarının Rusya pazarına katma değeri yüksek ürünlerle girmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın gelecekte en büyük ilk iki ekonomi arasına gireceğini öngördüklerini belirten Ateş, yurtdışında Türk malının kaliteyle özdeşleşmiş bir hale geldiğini görmenin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Çeşitli iş görüşmeleri için bulunduğu Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Cihan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Ateş, Rus piyasasına sundukları son teknoloji ürünü Led Armatürlerle pazar paylarını artırmak istekilerini söyledi.

Gelecekte Led trendinin dünyada çok hızlı bir şekilde geri dönüşüm sağlayacağına vurgu yapan Ateş, bu teknoloji sayesinde dünya için en önemli sorunlardan biri olan enerji konusunda dünyanın nefes almasını sağlayacağını söyledi.

LED TEKNOLOJİSİ BÜTÇE AÇIKLARINI KAPATMAYA YARDIMCI OLACAK
Led teknolojisinin yüzde70-80 gibi bir oranda enerji tasarrufu sağladığını ifade eden Visio İcra kurulu başkanı, “Dünya ülkelerinin bütçe açıklarında enerji konusu yüzde 50-52 gibi büyük yer tutuyor. Bu yüzden enerjinin önemi her gün biraz daha artarken, bu teknoloji yaşlanan dünyayı da rahatlatacak. Çünkü Led teknolojisinde doğaya zararlı gaz salınımı yok ve her türlü zararlı maddelerden arındırılmış durumda” şeklinde konuştu.

RUSYA PAZARINA KALİTELİ ÜRÜNLERLE GİRİLMELİ
Rusya’da iş yapmak isteyen iş adamlarına da tavsiyelerde bulunan Ateş, “Know-How’ı yüksek Türk şirketlerin bu pazara girmesi gerekiyor. Yani gelişen Rusya pazarına ciddi ürünlerle, yani katma değeri yüksek ürünlerle girilmeli. Aynı zamanda Ar-Ge’lerini sürekli yenileme koşuluyla bu yolda devam etmeleri gerekiyor. Rusya’nın da buna ihtiyacı var.” dedi.

Rusya’ya her gelişinde farklı şeylerle karşılaştıklarını belirten Ateş, “Rusya’nın gelecekte en büyük ekonomiler arasında ilklerde olacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden, bizim iş adamlarımızın bu öngörüyü iyi okumaları gerekiyor.” dedi.

TÜRK BÜROKRATLAR İNANILMAZ BİR ÖZVERİ İÇİNDE İŞLERİNİ YAPIYOR
Rusya’da Türk şirketlerine verilen devlet desteğine de dikkat çeken Ateş, “Rusya’da da gördüğüm üzere devlet (Türkiye) bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde. Sayın Başkonsolosumuz Tanju Bilgiç’in, Ticaret ataşelerimizin ve Ticaret Bakanlığının firmalarla (Rus) bire bir konuştuklarını ve Türk firmalarıyla bir araya getirdiklerini gördüm. İnanılmaz bir performans gösterdikleri için bu ekibe çok teşekkür ediyorum. Bence bu durum bugünkü hükümetin bir başarısı. Önümüzdeki süreçte dünya ticareti alanında dünya liderleri arasına girmeye aday bir ülke oluyoruz. Bununla gurur duymak gerekiyor. Bunu söylerken bile tüylerim diken oluyor. Bu konuda Başbakanımızın enerji bakanımızın ve ticaret bakanımızın tavrını biliyoruz ve ilgili her birimin bu konuda istekli bir tavrı var. Bu durum bizi dünya birinci ligine taşıyacak.”

YURT DIŞINDA “TÜRK MALI” KALİTEYLE ÖZDEŞLEŞMİŞ DURUMDA
Ateş sözlerine şöyle devam etti: “Çok önemli bir gözlemimiz var. Dış ülkelere gittiğiniz zaman şunu gözlüyorsunuz. Türk malı dediğiniz zaman insanlar kalite anlıyor. Bu durumu yaşıyor olmak çok gurur verici bir şey. Günümüzde Çin, tüm dünya ülkelerini zora soktuğu gibi bizi de etkiliyor ama biz şanslıyız. Çünkü hükümetimiz yerli üretim olma koşuluyla içerdeki ihtiyaçların dönüşümünü sağlama kararı aldı. Bu kararın arkasında durup yerli üreticilere destek vermek gerekiyor. Ve bunu da veriyorlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile