Türk Medeni Kanunu'nun 96'Nci Yil Dönümü Buca'da Unutulmadi

Türk Medeni Kanunu'nun 96'Nci Yil Dönümü Buca'da Unutulmadi

Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96’nci yil dönümünde, Buca’da önemli bir panel düzenlendi.

Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Buca Subesi ve Buca Belediyesi, Türk Medeni Kanununun kabulünün 96’nci yil dönümünde önemli bir panele ev sahipligi yapti. Moderatörlügünü Av. Ali Hidir Uludag’in yaptigi panelin konusmacilari ise Izmir Eski Baro Baskani Av. Aydin Özcan ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Münevver Aktas oldu.

Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç ve ADD Buca Sube Baskani Yilmaz Yildiz da panelde söz aldi. Panel öncesi bir açilis konusmasi yapan Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, Türk Medeni Kanunu’nun besikten mezara kadar hukuki tüm haklari saglayan yegane yasa oldugunu belirterek, “Medeni Kanuna baktigimizda sadece kadinlarimiza taninan haklar çerçevesinde anliyoruz; ancak Medeni Kanun birey olmamizi sagladi. Son 200 yilinda yorgun düsmüs, sürekli cephelerde savasmis toplumun sosyolojik yapisi da degismeye baslamisti. Emperyalizme karsi tarihin gördügü en büyük baskaldirilardan birini gerçeklestiren bu milletin zaferi tabii ki devrimle taçlanacakti” dedi.

Kanunun modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kurulus belgelerinden biri oldugunu dile getiren Kiliç, “Atamizin kurdugu bu güçlü cumhuriyet, saldirilara ragmen hala alt edilemedi, edilmeyecek de. Bu vesileyle ulu önderimize minnetlerimizi, saygilarimizi ve sevgilerimizi sunuyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile