Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul, MESS'i uyardı: İşçiyi görmezden gelemezsiniz

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2010-2012 dönemi için Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2010-2012 dönemi için Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine işverenleri uyardı. Pevrul, işverenin işçiyi görmezden gelemeyeceğini söyledi.

Sendikanın Pendik'teki sosyal tesislerinde yönetici ve üyeleriyle bir araya velen Kavlak, "Ücretlerimiz enflasyon canavarı karşısında her geçen gün eriyor. Ne yazık ki, kimse çarşı ve pazardaki gerçek enflasyonu hesaplayamıyor. TÜİK'in ilan ettiği enflasyonla, bizim enflasyonumuz örtüşmüyor. Fiyatlarda dönemsel olarak yaşanan düşmeyi kar sayanlar, kurnaz hesaplardan artık kurtulmalıdır." dedi.

İşveren temsilcilerinin mesailerin yüzde 100'den yüzde 75'e düşürülmesini, deneme süresinin 4 aya çıkarılmasını, esnek çalışmanın sözleşme metnine girmesini ve azami düzeyde uygulanmasını istediklerini hatırlatan Kavlak, "İşveren bunun yanı sıra olaya bağlı sosyal haklarda yüzde 7, üçlü pakette yüzde 5, ücretlerde binde 1.8 teklif ediyor. Yani aylık sadece 2 lira 25 kuruş. Sizin gözünüzü biz doyuramayız, gözünüzü ancak toprak doyurur." eleştirisinde bulundu.

MESS yöneticilerine de seslenen Pevrul Kavlak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Metal işçilerinin iş güvenliği, insanca yaşayacak bir ücrete sahip olması, iş güvencesinin olması bunlardan sadece bazıları. Kimse bizden taviz vermemizi beklemesin. Biz, masaya metal işçilerinin duymak istediği cevabı almak için, metal işçilerinin alın terinin, göz nurunun hakkını almak için oturduk. Çocuklarımızın geleceği için oturduk. İstediğimiz cevabı almadan da masadan kalkmayacağız. Eğer bizi bu masadan kaldırırsanız vallahi de billahi de bir daha oturtamazsınız." şeklinde uyarıda bulunan Başkan Kavlak, MESS binde 1.8 de teklif etse bu sözleşme bizim istediğimiz gibi bitecek. Biz iş yerleri dara düştüğünde üzerimize düşen fedakarlığı yaptık, şimdi sıra onlarda."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile