Türk Milletini uyarıyoruz

Türk Milletini uyarıyoruz

Prof.Dr. Ümit Özdağ “Oynanan oyunun bir bölücülük olduğunu görüyoruz. AKP'nin istemese dahi izlediği politika ile bunu bir adım daha yaklaştırdığını görüyoruz ve Türk Milletini de uyarıyoruz” dedi.

Beyaz TV ekranlarında usta gazeteci Sedat Yazıcıoğlu’nun modere ettiği Sağduyu’nun bu hafta ki konukları MHP İstanbul milletvekili adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ, Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu ve gazeci-yazar Nevzat Çiçek’ti.

Sağduyu’nun bu haftaki bölümünde Güneydoğu ve PKK masaya yatırldı. Terör nasıl sonlandırılır sorusuna yanıt arayan yorumcular, zaman zaman fikir ayrılığına düştü.

Prof Dr. Ümit Özdağ MHP’nin terör sorununa çözüm olacak bir programları olduğunu ifade ederek bu çözüm programını şu cümlelerle özetledi;

YÖNTEMİMİZ VAR
MHP’nin hem kürt sorununu aşacak hemde terörü ortadan kaldıracak bir yöntemi var. MHP bu seçim beyannamesinin içine de özetini koymuştur. Ama çok kapsamlı bir proje hazırlanmıştır. Açıklanmamasının nedeni stratejik mahremiyet ilkesi gereğidir. Azma ana hatlarını ortaya koyduk. Çünkü çok teknik bir rapor aynı zamanda. Öyle geçiştirme cümleleri değil.

YETKİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA
Biz bunu sadece bir terörle mücadele stratejisi olarak değil, aynı zamanda örselenen ve zedelenen milli bütünlüğün tekrar teşhis edilmesinin bir aracı olarak görüyoruz. Onun için bu sadece bir PKK mücadele stratejisi olarakta görülmemeli. Bu çerçevede siyasi önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Mesela İç İşleri Bakanlığının bugünden daha güçlü bir hale getirilmesi ve terörle mücadele edebilecek, bir konuma sokulması yani terörle mücadelenin Genelkurmay’ın elinden alınarak İçişleri Bakanlığına verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

GENÇLERE YAŞAM UMUDU VERECEĞİZ
Asker dış tehditlere karşı ülkeyi savunacak, gerekirse iç tehditlere karşı ülkeyi koruyacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bütün siyasi partilerin siyasi faaliyetlerinin güven altında gerçekleştirebilecek bir siyasal ortamın yaratılması gerektiğini düşünüyoruz. Terörle mücadelede bürokratik, psikolojik ve toplum sal önlemler olacak. Kültürel önlemlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgede gençlere yaşam umudu verilmesi gerektiren bir program hazırlayacağız.

UZUN VADELİ BİR ÇALIŞMA OLACAK
Ortadoğu’nun içine kadar uzanabilecek PKK için yeni bir istihbarat yapılanması içine gideceğiz. Jandarma asayiş kolordusu daha etkin hale getirilmesini düşünüyoruz. Basın yayın önlemleri çerçevesinde, basının terörle mücadelede daha etkili hale getirilmesini düşünüyoruz. Terörün finansmanı engellemek için bazı programlarımız olacak. Hukuki önlemlerin daha etkin olmasını sağlayacağız. En önemlisi ise alınacak olan ekonomik önlemlerdir. Diplomatik önlemlere dikkat edeceğiz. Uzun vadeli çalışma yaparak bu sorunu ortadan kaldıracağız.

TÜRK MİLLETİNİ UYARIYORUZ
Prof.Dr. Ümit Özdağ “Başkent Üniversitesi İktisat Bölümünde Öğretim Üyesi Prof.Dr. Servet Mutlu’ya gittik, onun bu konuda çalışma yapmış. Mutlu, 1984-2005 yılları arasında teröre 78 milyar dolar harcandığını tespit etmiş.” dedi. Bu sözler üzerine Nevzat Çiçek ve Mehmet Baransu, Özdağ’ın sözlerine tepki gösterdi. Sinirlenen Ümit Özdağ “Oynanan oyunun bir bölücülük olduğunu görüyoruz. AKP’nin istemese dahi izlediği politika ile bunu bir adım daha yaklaştırdığını görüyoruz ve Türk Milletini de uyarıyoruz.” dedi.

BEYAZ GAZETE



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile