Türk Mühendisler Tarafindan Gelistirilen Keeper Ile Endovasküler Tedaviler Artik Daha Kolay

Türk Mühendisler Tarafindan Gelistirilen Keeper Ile Endovasküler Tedaviler Artik Daha Kolay

INVAMED Ar-Ge Laboratuvarlarinda Türk mühendisler tarafindan gelistirilen ve üretilen Keeper sistemi ile endovasküler (damar içi) tedavilerde islemler daha kolay gerçeklestirilecek.

Damar içi (Endovasküler) yabanci cisimler, normalde damar içerisinde olmamasi gereken maddelerin damar içerisinde bulunmasi demektir. Damar içi ameliyatsiz tedavi çözümlerinde nadirde olsa, kullanilan maddelerde teknik ve uygulamalar ile ilgili bazi sorunlar yasanabilir. Bu uygulamalara kalp pili, stent, tel ve koil yerlestirme islemlerini örnek olarak verilebilir.

Hayati öneme sahip

Damar içerisinde kalan yabanci cisimler, yirtilmalara, pihtilasmaya, emboliye ya da enfeksiyona neden olabileceklerinden ivedilikle çikarilmalari son derece önemli olup, hayati öneme sahiptir.

INVAMED Ar-Ge Laboratuvarlarinda Türk mühendisler tarafindan gelistirilen ve üretilen Keeper, endovasküler sistemde veya bos viskozdaki yabanci cisimlere erismek ve bunlari manipüle etmek üzere tasarlandi.

INVAMED’den yapilan açiklamaya göre; Keeper her bir halkada çoklu uçlara sahip bagimsiz, kisa profilli halkalarla degisen damar çapina uyum saglar ve yabanci maddelerin eksiksiz yakalanmasina izin verir. Çikarilma isleminde en çok kullanilan yöntem, minimal invaziv islem ile kasiktaki atardamar ve boyundaki ana toplardamardan girilerek, yabanci cisim tutulur ve vücut disina çikartilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile