Türk Mutfagi Haftasi Yalova'da Coskuyla Kutlandi

Türk Mutfagi Haftasi Yalova'da Coskuyla Kutlandi

Yalova’da Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programlarda birbirinden farkli yöresel ürünler sergilendi.

15 Temmuz ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen sergide, Türkiye’nin dört bir yanina ait lezzetler Yalovalilar ile bulusturuldu. Etkinligin açilis konusmasini Yalova Il Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin yapti. Karatekin, konusmasinda turizmin hizla büyüyen bir sektör oldugunu ve kültürler arasi alisverisi artirdigini belirtti.

Kültürlerin toplumlarin kartvizitleri oldugunu vurgulayan Karatekin, Türk mutfaginin tarihi süreçte çesitli cografyalardan beslenerek zenginlestigini ifade etti.

Karatekin, "Türk mutfagi dedigimiz zaman, Orta Asya’dan baslayarak bugünkü Rusya, Balkanlar, Iran, Ortadogu ve Anadolu’ya kadar genis bir cografyanin içinde yogrulmus zengin bir mutfagi düsünmek gerekiyor" dedi.

Yalova’nin, tarih boyunca çesitli kültürleri bünyesinde barindirmis butik ama dinamik bir sehir olduguna dikkat çeken Karatekin, 93 Harbi’nden Osmanli-Rus savaslarina, Balkanlardan göçlerden ve 20. yüzyilin ikinci yarisinda Türkiye Cumhuriyeti’nin çesitli bölgelerinden gelen insanlarla olusan bu kültürel çesitliligin, Yalova’nin mutfak kültürünü de zenginlestirdigini belirtti.

Etkinlikte ayrica, ögretim üyesi Gülsüm Yurtseven’in, Yalova’nin köylerini dolasarak yaptigi doktora çalismasindan da söz edildi. Karatekin, bu çalismanin sonuçlanmasiyla Yalova’nin gastronomi alaninda daha kapsamli ve vizyoner degerlendirmeler yapabilecegine inandigini belirtti.

Karatekin, "Yalova, çesitlilik içeren mutfak kültürüyle farkli bir konseptin öncülügünü

Etkinlikte emegi geçen tüm kurum, kurulus, dernek ve kooperatiflere tesekkür eden Karatekin, sergideki stantlari ziyaret edeceklerini ve bu kültürel zenginligin güzelliklerini hep birlikte göreceklerini söyledi.



Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlikte, YAFEM tarafindan gerçeklestirilen folklör gösterileri büyük alkis aldi. Etkinlige Yalova Vali Vekili Bahattin Atçi, Yalova Il Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile