Türk Mutfaginda Kullanilabilirligi Projesi Gerçeklestirildi

Türk Mutfaginda Kullanilabilirligi Projesi Gerçeklestirildi

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü’nün, TÜBITAK dönem projesi dahilinde destekleme hakki kazanan “Moleküler Gastronominin Türk Mutfaginda Kullanilabilirligi” baslikli projesinin uygulama yöntemi, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Uygulama Mutfaginda gerçeklestirildi.

Prof. Dr. Muammer Mesci danismanliginda ve 3. sinif ögrencilerinden Betül Sena Alkan’in projesinin uygulama yöntemi, Bati Karadeniz’de yetisen “Kokulu Üzüm, Karadeniz Somonu ve Kaldirik Otunun” kullanimi ve Moleküler Gastronomi teknikleriyle Ögr. Gör Atif Akkil ile birlikte gerçeklestirildi.

Uygulamada moleküler tekniklerden ‘’Köpüklestirme, Sou-Vide” pisirme yöntemleri kullanildi. Ayrica tamamlayici ürün olarak yine Karadeniz’de yetisen “Kaldirik Otunun” farkli pisirme teknigi kullanilarak birkaç formada ürün üretimi gerçeklestirildi.

Uygulamada elde edilen bilgiler raporlastirilarak, “Moleküler Gastronominin Türk Mutfaginda Kullanilabilirligi” baslikli proje sonuçlandirildi.

Projede uygulanan Sous-Vide teknigi için gerekli olan vakum makinesi, proje bütçesiyle alinarak Yüksekokul Gastronomi Mutfagina kazandirildi. Proje ile birlikte, bölgeye ait ürünlerin genele tanitilmasi ve yaygin kullanimi için farkindalik olusturulmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile