Programın açılış konuşmasını yapan Türk Nöroşirürji Derneği Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tunçalp Özgen, her yıl farklı bir ilde bu konferansların devam edeceğini söyledi ve toplam 51 katılımcı olduğunu ifade etti.
Türk Nöroşirürji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Şükrü Çağlar da, Türk Nöroşirürjinin liyakatının dünyada pek çok eğitimi vermeye yettiği gibi artık bu işin felsefesini yapmasını da zorunlu kıldığını vurguladı ve bunun evrensel bir bekleyiş olduğuna dikkat çekti.
Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan klinikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 3 profesör, 1 doçent ve 3 yardımcı doçentin kliniklerinde hizmet verdiğini ifade eden Kalkan, yıllık on bin poliklinik muayenesi ve bin civarında ameliyat yapıldığını anlattı ve 132 yayınla nöroşirürjiye katkıda bulunduklarını ifade etti.
Meram Tıp Fakültesi’nin 35. yılında olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev de, nöroşirürji kliniğinin en eski kliniklerden biri olduğunu ifade etti ve saygı duyulacak bir gelişme gösterdiğini vurguladı.
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, “Güzel oturumlarda hem Konya’yı tanıma imkanı bulacağınızı umut ediyorum, hem de kendi aranızda aktaracağınız bilgilerle başarılı bir konferans olmasını temenni ediyorum” dedi.
Daha sonra konferanslara geçildi. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bahar “Çatalhöyükte ilk diş çürükleri niye başlamış?” sorusundan hareketle bilimler arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Bahar, ilk diş çürüğünün buğday ekimiyle başladığı için bu konunun ziraatçileri, diş hekimlerini, arkeologları ve tarihçileri ilgilendirdiğini vurguladı ve bilimler arası ortak çalışmaların artırılması gerektiğini belirtti.
Türk Nöroşirürji Akademisi 2. Konferansını Gerçekleştirdi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde Türk Nöroşirürji Akademisi’nin 2. konferansı başladı.