Türk öğrenci derneğinden velilere bilgilendirme toplantısı

Belçika'da Türk nüfusun yoğun yaşadığı şehirlerden Gent'te faaliyet gösteren FLUX adlı Türk Öğrenci Derneği, yüksek öğrenim görecek olan çocukların ve

Belçika'da Türk nüfusun yoğun yaşadığı şehirlerden Gent'te faaliyet gösteren FLUX adlı Türk Öğrenci Derneği, yüksek öğrenim görecek olan çocukların velileri için bilgilendirme akşamı düzenledi. Sultan Eyüp Cami lokalinde gerçekleştirilen programa Cami Dernek Başkanı Kamil Denizli, FZO-VL Başkanı Ceylan Kara'nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum temsilcisi ve yüksek öğrenime gitmeye hazırlanan çocukların velileri katıldı.

Gent'te öğrenim gören Türk öğrenciler tarafından 2004 yılında kurulan FLUX Öğrenci Derneği, yüksekokul ve üniversitede öğrenim gören öğrencilerden oluşuyor. Öğrenci ve akademisyenler arasında bilgi alış verişi sağlamak, öğrencilere sorunlarında rehberlik etmek, yüksek öğrenime başlayan Türk asıllı öğrencilere yalnız olmadıklarını hissettirmeye dönük faaliyetlerde bulunmak, güncel konularda akademik, kültürel paneller düzenlemek gibi hedefleri kendilerine seçen FLUX'un veli bilgilendirme toplantısı oldukça verimli geçti. Halen okuyan ya da mezun olup kariyer sahibi olan Türk asıllı beş üyenin kendi tecrübelerini anlattıkları program, velilerden gelen sorulara verilen cevaplarla sona erdi. Konuşmacıların velilere tavsiyelerden bazıları şu şekilde oldu: Çocuğunuzun derslerinin ve davranışlarının daha iyiye yönelmesi için öğretmenlerle sıkı bir işbirliği kurun. Çocuklarınızdan yapamayacağı şeyi istemeyin. Çocuğunuzu iyi tanıyın. Çocuklarınızı kardeşleriyle ya da başka çocuklarla mukayese etmeyin. Okul dışındaki arkadaşlarını kontrol edin. Çocuğunuzu sık sık eleştirmeyin. Bunu başkalarının yanında asla yapmayın. İyi arkadaş seçmesine özen gösterin.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile