Türk Öğrencilerden Müziğin Başkenti Viyana'da Müzik Ziyafeti

Türk Öğrencilerden Müziğin Başkenti Viyana'da Müzik Ziyafeti

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesindeki değişik kolejlerden 30 öğreciden oluşan Bahçeşehir Koleji Orkestrası, Avusturya’nın başkenti Viyana’da konser verdi.

Bahçeşehir Koleji, bu yıl ilk defa Viyana Devlet Tiyatroları Müzik Direktörü Florian Reithner’in yönetiminde “Bahçeşehir Koleji Viyana Yaz Müzik Okulu”nu hayata geçirdi. Dünyaca ünlü müzisyenlerden 2 hafta boyunca eğitim alan öğrenciler, Avusturya’nın başkentinde düzenledikleri konserle hünerlerini sergiledi. 30 öğrenciden oluşan Bahçeşehir Koleji Orkestrası, dakikalarca ayakta alkışlandı. Müzik eğitimi alanında başarısı kanıtlanmış olan SUPERAR adlı müzik okulu ile işbirliği yapan Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin konserini eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski Avusturya Başbakan Yardımcısı Dr. Hannes Androsch, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ali Kaan Orbay, öğrenci velileri ve çok sayıda müziksever izledi.

’’Çocuklarımızı birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek istiyoruz’’

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Müziğin birleştirici ve evrensel bir dilinin olduğunu söylüyorum. Akademik alanda elde ettikleri başarıların yanı sıra, müzik, sanat gibi birçok alanda da çocuklarımızın başarılı olmalarını istiyoruz. Gençler Viyana’da çok iyi bir eğitim aldılar. Benzer çalışmaları sürdüreceğiz, çocuklarımızı birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek istiyoruz’’ dedi.



’’Çok özel deneyimler elde edindiler’’

Bahçeşehir Okulları Müzik Bölümü Başkanı Cemal Çitli ise, “Türkiye’nin farklı bölgelerinde 100 eğitim kurumuna sahip olan Bahçeşehir Koleji, 53 binden fazla öğrenciye eğitim hizmeti sunuyor. Müzik alanındaki yetenekleri ile öne çıkan 30 öğrenci için müziğin kalbi Viyana’da iki haftalık bir Müzik Yaz Okulu Programı’nı hayata geçirdik. Müzik birleştirir başlığı altında bir konser düzenleyerek, öğrencilerin kazanımlarını sergileme imkanı bulduk. 11 ila 13 yaşlarındaki öğrenciler, 15 günlük zaman zarfında müziğin başkenti Viyana’da önemli kazanımlar edindiler. Halihazırda müzik eğitimi almış, her biri farklı enstrüman çalabilen ve söyleyebilen çocuklar. Peki burada farklı olan, evrensel müziğin başkentinde farklı bir kültürün nasıl bir süreçle yaşandığını, nelerin hangi tekniklerle anlatıldığını öğrendiler. Çok özel deneyimler elde edindiler’’ diye konuştu.



’’Burası bana çok şey kazandırdı’’

Müzik Yaz Okulu Programı kapsamında İstanbul’dan Viyana’ya gelen Nergis Yasinel, “Arkadaşlarımla birlikte 15 günlük Viyana’ya geldik ve burada eğitim sürecinde yeni bilgiler edindik. Kültürel farklılık ve çeşitlilikler burada bayağı bir ortaya çıkıyor. Müzikte yorum yapmayı öğrendik” dedi.

Müziğe karşı bakış açılarının değiştiğini söyleyen Arda Deniz Arslan adlı öğrenci ise, “Şarkıları yeniden yorumlamayı öğrendim, gitarda farklı yorum katmayı öğrendim. Burası bana çok şey kazandırdı’’ şeklinde konuştu.

Konseri izleyenler arasında bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz, her iki ülkenin siyasetçileri arasındaki gerginliğin halklara yansımadığına vurgu yaparak, “Müzik ve sanat birleştirici ve kaynaştırıcı gücünü Viyana’da bir kez daha gösterdi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile