Türk okullarında okuyan 35 Kazak öğrenci Alanya'da tatil yaptı

Kazakistan'da faaliyette bulunan Kostanay Kazak-Türk Lisesi öğrencileri, Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yaptı. Üçü Kazak, 13'ü Türk olmak üzere to

Kazakistan'da faaliyette bulunan Kostanay Kazak-Türk Lisesi öğrencileri, Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yaptı. Üçü Kazak, 13'ü Türk olmak üzere toplam 16 öğretmen ve 350 Kazak öğrenci, turizm beldesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı buldu.

Özel Ufuk Anadolu Fen Lisesi'nin misafiri olarak Alanya'ya gelen misafir öğrenciler, bir hafta boyunca tatil yaptı. Yat gezisine katılan Kazak öğrenciler, Dim Mağarası'na gitti, rafting yapıp, halı saha futbolu oynayarak eğlendi. İşadamlarıyla da yemekte bir araya gelen Kazak öğrenciler, Türk okullarının açılmasında verilen desteğe minnettar olduklarını ifade ettiler.

Kazak öğretmen ve öğrenciler, Özel Ufuk Anadolu Fen Lisesi'nde düzenlenen törende de Özel Ufuk Anadolu Fen Lisesi Müdürü Lütfü Tunç'a şapan (Kazak giysisi) giydirdi. Kostanay Kazak-Türk Lisesi Müdürü Yercan Aubakirov, misafirperverlikten dolayı Tunç'a teşekkür ederek, ülkesindeki okulların önemine değindi.

Kazakistan'daki 30 Türk okuldan 15'inde bu okullardan mezun olan Kazak vatandaşların müdür olarak görev yaptığını anlatan Aubakirov, "Artık Türk okullarını biz yönetiyoruz. Kazak olarak bizler sahip çıkıyoruz. Bu okullardan mezun olan öğrenciler şu anda ülke yönetiminde yer alıyorlar. İşadamı, bakan, vali, kaymakam, belediye başkanı, avukat, doktor, mühendis, öğretmen gibi birçok meslek dalında Türk okullarında okuyan öğrenciler görev alıyor. Bunlar, Türkçe konuşuyor ve mezun oldukları Türk okullarına sahip çıkıyorlar. Bizlere bu imkanları sağlayan Türk dostlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ufuk Anadolu Fen Lisesi Müdürü Lütfü Tunç da Kazak öğrencilerin Türkiye ile dünya arasında bir köprü oluşturduğunu ifade etti. Türkçe'nin dünyanın her yerinde konuşuluyor olmasının önemine değinen Tunç, şunları söyledi:

"Bütün dünyada Türkçe'nin konuşulması bizleri mutlu ediyor ve güçlü kılıyor. Bu anlamda bütün her şeyini Türkiye'de bırakıp, dünyanın dört bir yanına yayılarak bu okulları kurarak içini dolduran öğretmen ve müteşebbislerimize burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün onları gördüğümüz bu güzel manzaralar karşısında daha çok anlıyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile