Türk Polis Teskilati'nin 179. Kurulus Yili

Türk Polis Teskilati'nin 179. Kurulus Yili

Amasya’nin Tasova ilçesinde, Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 179’uncu yildönümü kutlandi.

10 Nisan 1845 tarihinde Istanbul’da kurulan Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 179’uncu yil dönümünün Ramazan Bayrami’na denk gelmesi nedeniyle kutlamalar öne çekildi. Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 179’uncu yildönümü münasebeti ile Tasova Hükümet Konagi bahçesinde tören düzenlendi.

Tören, Ilçe Emniyet Müdürü Komiser Arif Çetin’in Atatürk büstüne çelenk birakmasi ile basladi.

Saygi durusu yapilmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam eden törende kisa bir konusma yapan Tasova Ilçe Emniyet Müdürü Komiser Arif Çetin, polislerin 7 gün 24 saat esasi üzerinden görevinin basinda oldugunu belirterek, "Teskilatimiz halkimizin bize ihtiyaç duydugu her yerde görevinin basinda. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve ülkemizin bölünmez bütünlügüne karsi çikabilecek terör örgütleri ile suç örgütlerine karsi bütün gücümüzle mücadele ettigimiz gibi salgin ve dogal afetlerde polis en ön safta yerini her zaman alacaktir. Bu vatan ugruna canlarini feda etmis sehitlerimizi bir kez daha rahmetle aniyor, Türk Polis Teskilati’nin birer ferdi olarak manevi huzurunuzda saygi ile egiliyoruz. Bu vesile ile onur ve seref duyarak hizmet ettigimiz Türk Polis Teskilati’nin 179. kurulus yil dönümünü kutlar, siz degerli mesai arkadaslarima da basarilar dilerim" dedi.

Emniyet Müdürü Komiser Çetin, tören sonunda katilimcilara tesekkür ettikten sonra tebrikleri kabul için Ilçe Emniyet Müdürlügü makamina geçti. Törene Belediye Baskani Ömer Özalp, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Ömer Altun, muhtarlar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile