Türk Sanat Müzigi'nin Essiz Tinilari Selim Sirri Pasa Konagi'ndan Yükseldi

Türk Sanat Müzigi'nin Essiz Tinilari Selim Sirri Pasa Konagi'ndan Yükseldi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Selim Sirri Pasa Konagi’nda uzun yillar gönüllerden çikmayacak Türk Sanat Müzigi konseri düzenledi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, geçmisten günümüze tasinmis en önemli degerlerden birisi olan Türk Sanat Müzigi’ni, "Konaktan Nagmeler" adi tasiyan konserle sanatseverlerle bulusturdu. Kentin en kiymetli tarihi eserlerinden olan Selim Sirri Pasa Konagi’nin bahçesinde gerçeklesen konser, derin duygulara hitap ederek katilimcilara güzel anlar yasatti.

Incesaz severlerin sabirsizlikla bekledigi konserde Cumhurbaskanligi Klasik Türk Müzigi Korosu ile Kültür Bakanligi saz sanatçilari yer aldi. Büyüksehir Belediye Konservatuvari ses egitmeni solist Tugçe Erenci’nin seslendirdigi eserlere, tamburda Murat Aydemir, kanunda Taner Sayacioglu, viyolonselde Volkan Ertem ve klasik kemençede Emre Erdal eslik etti. Begeniyle izlenen konserde Türk Sanat Müziginin en seçkin eserleri basariyla seslendirildi.

Çinar agaçlarinin altinda gerçeklestirilen Konaktan Nagmeler konserini çok sayida vatandas izledi. Konser, Taner Sayacioglu’nun kanun solosuyla basladi.

Birbirinden kiymetli eserlerle devam eden konserde sanatçilarin performansi göz doldurdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile