Türk Sebze Meyve Ürünleri Avrupali Zincir Marketler Için Görücüye Çikiyor

Türk Sebze Meyve Ürünleri Avrupali Zincir Marketler Için Görücüye Çikiyor

Iklim degisikligi nedeniyle basta Türkiye ve Akdeniz ülkeleri olmak üzere tarimsal ürünlerin olumsuz etkilendigi bir dönemde, Türkiye’nin ihracat projesi Interfres Eurasia Fuari’nda geri sayim basladi.

Önümüzdeki 3 yil içinde dünyada 768,7 milyar dolara ulasmasi beklenen meyve sebze ticaretinden pay almak isteyen Türkiye’nin meyve sebzenin 4 hali yas, kuru, donmus ve konserve ürünleri 26-28 Eylül tarihleri arasinda Izmir Interfresh Eurasia Fuari’nda görücüye çikiyor. Meyve, Sebze ve Mamulleri, Gida ve Gida Teknolojiler, Paketleme, Lojistik ve Depolama Fuari’nin (Interfresh Eurasia) açilisinda geri sayim basladigini belirten Antexpo A.S Genel Müdürü Murat Özer, fuar çalismalarinin tamamlanmak üzere oldugunu ve Avrupali market zincirleri temsilcileri ile alicilari beklediklerini söyledi.



Avrupa’nin ünlü zincir marketleri katilacak

Avrupa’nin en büyük zincir marketleri arasinda yer alan Lidl, Rewe, Fora, Maxima, Elbi, Gomex ve X5 olmak üzere 20’den fazla uluslararasi zincir market temsilcisi Interfresh Eurasia 2024 Izmir Fuarini ziyaret edecegini onayladigini belirten Özer sunlari kaydetti:

"Avrupa’nin çogu ülkesinde faaliyette bulunan Lidl ve Rewe zincir market temsilcileri de geliyor. Rewe’nin Avrupa’daki 13 sube ve merkez yönetim temsilcileri Interfresh Eurasia Fuari’na katilacak. Su ana kadar 55 ülkeden 500’ün üzerinde toptanci ve 100’den fazla broker/trader, Türk yas meyve sebzesinin yas, kuru, donmus ve konserve ürünlerini görecek, taniyacak ve lezzetini de tadacak."

Dünya alicilariyla bulusacak

Avrupa Birligi üyesi 5 ülke büyükelçisi ile ticaret atasesinin de katilacagi Interfresh Eurasia Fuari’nin, iklim degisikliginin olumsuz etkilerinin konusuldugu bir dönemde, Türk yas meyve sebzenin görücüye çikmasinin çok önemli oldugunu belirten Özer, "Iklim degisikliginin olumsuz etkileri üretim, lezzet ve kalitede sikinti yasatmaya basladi.

Birçok Avrupa ülkesinde özellikle Türkiye’nin rakipleri olan Fas, Tunus, Ispanya, Yunanistan ve Italya gibi ülkelerde sorunlar ortaya çikiyor. Ayni sorunlar ülkemizde de yasaniyor. Iklim degisikliginin olumsuz etkilerinin konusuldugu bir dönemde Türk yas meyve sebze ürünleri dünya alicilariyla bulusacak" dedi.

İçel’in partner kent oldugu Interfresh Euraisa Fuari, 8 yil Antalya’da uluslararasi alicilarla bulusmustu. Bati Akdeniz bölgesindeki üretici ve ihracatçilar Interfresh Eurasia Fuari’nin gelecek yil yeniden Antalya’da yapilmasini ve Antalya’nin bu fuara sahip çikmasi gerektigini belirtiyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile