Türk Sinemasının Ünlü Oyuncusu Mekin Açıklaması

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Ahmet Mekin, "200 dolayında filmde rol aldım. Hemen hemen her rolü oynadım ancak, sinemamızda, tek kişilik bir film bugüne dek hiç yapılmadı. Böyle bir filmde rol almak isterdim" dedi.

Yaz tatilini genelikle Balıkesir'in Erdek ilçesinde geçiren Mekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinemaya 1956'da çevrilen "Mahşere Kadar" filmiyle başladığını söyledi.

Mekin, tek kişilik film yapmanın ve oynamanın zorluğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"200 dolayında filmde rol aldım. Hemen hemen her rolü oynadım ancak, sinemamızda, tek kişilik bir film bugüne dek hiç yapılmadı. Böyle bir filmde rol almak isterdim. Şimdilerde TRT'de yayınlanmak üzere çekimleri süren, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale cephesine giden askerlerin öykülerinin anlatıldığı bir dizide rol alıyorum. Bu dizinin, köylerde geçen bölümleri Balıkesir'e bağlı Altınoluk Mahallesi'nin 'Adatepe' bölgesinde çekiliyor. Dizinin iyi bir hikayesi var. Beğeniyle izleneceğini umuyorum."

Eski Yeşilçam filmlerinin bugünün güçlü teknik olanaklarından yoksun ve zor koşullarda çekilmesine rağmen daha kalıcı olduğunu ifade eden Mekin, "Örneğin, 1977 yılında çekilip benim de rol aldığım 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmi hala beğenilerek izleniyor. Eski Yeşilçam filmlerini özlüyorum. Çünkü bu filmlerde çalışanların özverili alın teri ve o filmlerin bambaşka bir ruhu vardı. İşte bu nedenle o eski filmler, bugün bile severek izlenebiliyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile