Türk Tarih Kurumu'ndan 'Mavi Tik' Talebi

Türk ve Türkiye tarihini tüm yönleriyle ortaya koymak ve çarpitmalara karsi ulusal ve uluslararasi kamuoyunu aydinlatmak için bilgilendirici içerikler paylasmaya baslayan TTK, birçok kez onayli hesap basvurusu yaptigi halde Twitter'dan olumlu yanit alamadi Türk Tarih Kurumu: 'Birçok kamu kurumunda bulunan mavi tik sembolünün bizim hesabimizda bulunmayisinin Twitter kullanicilarinda belirsizlik yarattigina inaniyor ve bizi daha genis bir kitleye ulasmaktan alikoyan bu hatadan yakin zamanda dönülecegini umuyoruz'.

EDA ÖZDENER - Türk Tarih Kurumu (TTK), Türk ve Türkiye tarihine iliskin bilgilendirici içeriklere yer verdigi kurumun resmi "@ttkgovtr" adresine, sosyal paylasim sitesi Twitter tarafindan onayli hesap anlamina gelen "mavi tik" verilmesini talep etti.

TTK, bu yildan itibaren, ülke tarihini tüm yönleriyle ortaya koymak ve çarpitmalara karsi ulusal ve uluslararasi kamuoyunu aydinlatmak için resmi Twitter adresinde, bilgilendirici içerikler paylasmaya basladi.

Kurum 2021'de 700'ü askin bilgilendirici içerigi sosyal medya hesaplarindan çesitli basliklar altinda paylasti.

Tarihte iz birakan kisilerin yasam öyküleri ile Türk tarihinde önemli yeri olan olaylara ve kurumlarin tarihçelerine dair kisa videolarin yer aldigi "Tarihte Bugün", sehirlerin TTK arsivinde bulunan fotograflarinin yöresel müzikler esiginde verildigi "Kent Tarihi", farkli ülkelerin kisa tarihinin yaklasik 10'ar dakikalik videolar halinde anlatildigi "Ülkeler Tarihi" bu paylasimlar arasinda yer aldi.

Türk tarihindeki ilklere, önemli sanat eserlerine, az bilinen tarihi olaylara dair kisa bilgiler de "Özel Dosya" basligiyla paylasildi.

Kurumun Youtube kanalinda ise "Yasayan Tarih" ve "Tarihe Gönül Verenler" adi altinda profesyonel tarihçiler ile yerel tarih arastirmacilarinin deneyimlerini ve tarihçilik serüvenlerini aktardigi röportaj serileri yayinlandi.

"Yunan Mezaliminin Sessiz Taniklari" adli kisa belgesel de Türkçe ve Ingilizce olarak ulusal ve uluslararasi kamuoyunun ilgisine sunuldu.

Ancak TTK, birçok kez onayli hesap anlamina gelen "mavi tik" basvurusu yaptigi halde Twitter'dan olumlu sonuç alamadi.

TTK'den konuya iliskin yapilan degerlendirmede, kurumun genis bir kaynak taramasina dayanarak hazirladigi içerikleri sik kullanilan sosyal medya platformlarindan kamuoyuna ulastirmaya çalistigi vurgulanarak, sunlar kaydedildi:

"Bu konuda karsi karsiya kaldigimiz en önemli engel, Twitter yönetiminin kurumumuzun onayli hesap anlamina gelen 'mavi tik' basvurularini reddetmesidir. Her ne kadar hesabimizin tanitim kisminda Türk Tarih Kurumunun resmi hesabi oldugu belirtilse de birçok kamu kurumunda bulunan mavi tik sembolünün bizim hesabimizda bulunmayisinin Twitter kullanicilarinda belirsizlik yarattigina inaniyor ve bizi daha genis bir kitleye ulasmaktan alikoyan bu hatadan yakin zamanda dönülecegini umuyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile