Türk Teknoloji Girisimcilerinin Ürünleri Las Vegas'ta

Istanbul Kalkinma Ajansi’nin destegiyle Las Vegas'ta düzenlenecek teknoloji fuari CES 2022'de Istanbul Pavilyonu'na, Türkiye'den 30 startup katilacak.

ABD’nin Las Vegas sehrinde düzenlenecek dünyanin en büyük Tüketici Elektronigi Fuari CES 2022’de (Consumer Electronic Show) Türk teknoloji girisimcileri için Istanbul Kalkinma Ajansi’nin (ISTKA) destegiyle Türkiye'nin ilk pavilyonu kurulacak.

ISTKA'dan yapilan açiklamaya göre, ABD’nin Las Vegas sehrinde 5-8 Ocak 2022'de düzenlenecek teknoloji fuari CES için Eureka Park Fuar alaninda kiralanan yaklasik 150 metrekarelik Istanbul Pavilyonu’na, Türkiye’den 30 startup katilacak. Türk startuplar, 4 gün boyunca ürün ve teknolojilerini sergileme ve müsteri görüsmeleri yapma imkani bulacak.

CES 2022’ye katilacak startuplarin seçim ve degerlendirme sürecinde kuluçka-girisimcilik merkezleri ve hizlandirma programlari ile is birligi yapilacak. CES Eureka Park sartlarini tasiyan startup adaylari belirlenerek adaylar arasindan müsteri temini, satis, yarisma basarisi ve benzeri azami fayda saglayacak girisimler seçilecek.

- "Ülke olarak ilk kez pavilyon kuracagiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen ISTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, girisimcilik ekosisteminin hizla büyüdügünü özellikle teknoloji girisimcilerinin basarilarinin tüm dünyada dikkati çektigini belirtti.

Istanbul Kalkinma Ajansi olarak startuplari uluslararasi pazarlara açilmalari için desteklediklerini ifade eden Tüzgen, "Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda yaptigimiz bu alandaki çalismalardan biri de Las Vegas’taki CES 2022’ye katilimimiz olacak. CES, yeni ürünlerin sadece bir kez sergilenebildigi bir fuar. Bu özelligi ile dünyanin en yenilikçi elektronik ürün fuari. Ülke olarak ilk kez orada bir pavilyon kuracagiz. Teknoloji girisimlerimizin birer global marka olma yolunda ilerlemelerine ve teknoloji ihracati yapmalarina fayda saglamanin yaninda Istanbul’un girisimcilik imkan ve potansiyelinin global düzeyde tanitilmasina hizmet etmeyi amaçliyoruz. Bu hedefle önümüzdeki dönemde de bu tür etkinliklerimizin sayisini arttiracagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, 2022 CES’te dünyanin dört bir yanindan 1.100’den fazla teknoloji sirketi yer alacak. Fuarda sergilenecek yeni nesil teknoloji ürünlerinin tamami ilk kez bu organizasyonda tanitilacak. Eureka Park Fuar alaninda; otonom araçlar, akilli sehirler, ML, robotik, blockchain, sanal gerçeklik, ödeme, fitness, spor, kozmetik teknolojileri ve daha birçok endüstriyi temsil eden girisimler sergilenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile