Türk Tekstil Vakfı Metem Öğrenci Kayıtlarında Başvuru Patlaması Bekliyor

Türk Tekstil Vakfı Metem Öğrenci Kayıtlarında Başvuru Patlaması Bekliyor

Türk Tekstil Vakfı'nın 2008 yılında 10 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin (METEM) Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan öğrencilerin akınına uğradığı bildirildi

Türk Tekstil Vakfı'nın 2008 yılında 10 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin (METEM) Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan öğrencilerin akınına uğradığı bildirildi. Her gün onlarca öğrencinin okullarını gezerek bilgi aldığını söyleyen Okul Müdürü Mustafa Naci Özkılınç, bu yıl kayıtlarda başvuru patlaması beklediklerini söyledi.
Anadolu Meslek Lisesi statüsüyle faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Okul Müdürü Özkılınç, "SBS'de başarılı olan öğrencilerimizin yoğun olarak okulumuzun 18085 nolu tercih kodunu işaretliyor olmaları kalitemizin göstergesi olmuştur. Bu yılki kayıtlarda yoğun talep görüyoruz. Adana METEM'i tercih etmek isteyen öğrencilerimiz 0322 394 42 57 nolu telefondan okul hakkında bilgi alabilirler." dedi.
Okullarında yaygın mesleki eğitim faaliyetlerinin de sürdüğünü söyleyen Özkılınç, "Okulumuzun yatılı pansiyon ve yemekhane imkanlarının yanı sıra teknolojinin tüm imkanları da okulumuzda sunulmaktadır. Tekstil teknolojisi alanı altında tekstil laborantlığı ve tekstil mekatroniği bölümleri olan okulumuz öğrencileri aldıkları eğitimlerle tekstil sektöründe aranan eleman haline geldiğinden işleri garanti diyebiliriz" şeklinde konuştu.
İş-Kur ile ortak kurslar da düzenlediklerini söyleyen Özkılınç, "Okulumuzda İŞ-KUR'un kurslarına katılan gençlerimize mesleki eğitimler de veriyoruz. Ayrıca, fabrikalarda çalışan işçilere ağır ve tehlikeli işler kursu vererek daha güvenli iş ortamları sunmaya çalışıyoruz. Okulumuzun yurtdışı projeleri de bulunmakta. 10. sınıfa geçen öğrencilerimize ücretsiz özel İngilizce kursları da verdireceğiz" dedi.
Okullarında Tekstil Laborantlığı ve Tekstil Mekatroniği'nin yanı sıra iplik, dokuma, örme, boya-terbiye bölümlerinin de bulunduğunu söyleyen Özkılınç, "Okulumuzda, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Niğde Üniversitesi'nden toplam 130 öğrenciye staj yapma imkanı sunuyoruz. Okulumuzda bulunan son teknoloji makinalarda eğitim gören Tekstil Mühendisi adayı öğrencilere verdiğimiz eğitimle pratik yapmaları sağlanıyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile