Türk Telekom, 2023 Yilini Yaklasik 53 Milyon Abone Ile Kapatti

Türk Telekom, 2023 Yilini Yaklasik 53 Milyon Abone Ile Kapatti

Türk Telekom’un 2023 yil sonu itibariyla toplam abone sayisi 52,9 milyon olurken, mobil abone sayisi 26,2 milyona yükseldi. Mobil alandaki güçlü büyüme ivmesi devam eden sirket, bir yil öncesine göre mobil gelirlerini 6,4 milyar TL artirirken sirketin 2023 yilindaki büyümesine en büyük katkiyi mobil gelirleri sagladi.



Türk Telekom, 2023 yilini yaklasik 53 milyon abone ile kapatti. Yapilan açiklamaya göre, mobil abone sayisini 26,2 milyona yükselten sirket, mobil faturali hatlarda rekor bir rakam olan 1,6 milyon net abone kazanimi ile yili tamamladi. Mobilde güçlü büyüme ivmesi gösteren sirket, bir yil öncesine göre mobil gelirlerini 6,4 milyar TL artirirken sirketin 2023 yilindaki büyümesine en büyük katkiyi mobil gelirleri sagladi. Faturali segmentte 4. çeyrekteki net abone kazanimi ile sirket adina tarihi bir rakama ulasan sirketin mobil portföyündeki faturali abone orani yüzde 70,8 ile bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulasti. Sirket, 2023 yil sonu itibariyla numara tasima pazarinda 9 çeyrektir devam eden liderligini sürdürerek mobil numara tasimada en çok tercih edilen operatör oldu.

Mobil, fiber ve tüm is alanlarinda insani merkeze alan bir yaklasimla hareket ettiklerini belirten Türk Telekom Pazarlama ve Müsteri Deneyimi Genel Müdür Yardimcisi Zeynep Özden, “Tüm faaliyetlerimizin merkezine güçlü müsteri deneyimini koyarak, müsterilerimizin tüm ihtiyaçlarina yanit veren 360 derece bir evren sunuyoruz. Durmaksizin sürdürdügümüz yatirimlarimiz sonucunda kapsama ve kapasite olarak mobildeki konumumuzu günden güne güçlendiriyoruz. 4.5G ihalesi sonrasi frekans sahipligimizi 3 katina çikardik. Hiz için önemli olan abone basi frekansta ve 5G için de kritik öneme sahip 1800 Mhz frekans sahipliginde pazar lideriyiz. Tivibu, Muud, e-dergi, Playstore ile bireysel müsterilerimizin TV’den müzige, oyundan dergiye tüm ihtiyaçlarini karsilayan dijital bir evrene sahibiz. Teknolojinin çagdas olanaklarindan yararlanarak kullanicilarimizi, zengin bir faydalar dünyasinda ilgi alanlarina yönelik kisisellestirilmis en dogru firsatlarla bulusturuyoruz. Gençlik markamiz Selfy ile gençlerin hayatlarinin her anina deger katacak avantajlar sunuyoruz. Relansmanini gerçeklestirdigimiz Türk Telekom Prime markamiz ile yüksek mobil internet ihtiyaci ve kullanimi olan müsterilerimize, çok çesitli marka ve sektörlerden ayricaliklar sunuyoruz. Yapay zekâ ve yeni nesil teknolojilerin sundugu imkanlari kullanarak müsteri ihtiyaçlarini analiz ediyor ve kullanicilarimizla en dogru sekilde temas kurmaya özen gösteriyoruz. Türk Telekom’un yapay zekâ tabanli akilli asistani TiTi ile yil boyunca; 400’e yakin konu basliginda kullanicilara dijital destek saglayarak 4 milyonu askin müsterilerimizin hayatini kolaylastirdik” seklinde konustu.



Zeynep Özden sözlerini söyle sonlandirdi: “Türkiye’nin dijitallesmesinde öncü rol oynayan bir sirket olarak, bireyler kadar kurumlara da önemli hizmetler sagliyoruz. Kurumsal müsterilerimize veri merkezi, siber güvenlik ve bulut bilisim alaninda yenilikçi çözümler sunuyoruz. 2023 yili, attigimiz stratejik adimlarin meyvesini topladigimiz bir sene oldu. Bagimsiz arastirma sirketi Nielsen IQ’nun her çeyrek 3000 mobil hat kullanicisi müsteriyle gerçeklestirdigi ‘Reklam ve Marka Sagligi Arastirmasi’na göre 2023 yilinda ‘Sadik Müsteri Yaratma’ oraninda sektörümüzün lideri olduk. Türk Telekom olarak sirket tarihinin mobildeki en güçlü rakamlarina ulastik. Mobil gelirlerimiz büyümeye devam ediyor. Sirketimizin geçen yil büyümesine en çok katki saglayan segment mobil oldu. Müsteri deneyimini odaga aldigimiz stratejimizle yukari yönlü ivmelenen bu performansimizi 2024’te de sürdürmeyi amaçliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile