Türk Telekom Akademi‘Nin ‘Gelece Değer‘ Projesi Ege Üniversitesi‘Ne Uğradı

Gençlere ulaşmayı ve geleceğe hazırlamayı hedefleyen "Geleceğe Değer" projesinin dokuzuncu durağında Türk Telekom Akademi, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileriyle biraraya geldi.

Gençlere ulaşmayı ve geleceğe hazırlamayı hedefleyen "Geleceğe Değer" projesinin dokuzuncu durağında Türk Telekom Akademi, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileriyle biraraya geldi. Öğrencilere yönelik yapılandırılmış eğitim ve söyleşiler yapıldı, Türk zeka ve strateji oyunu "mangala" oynandı, ayrıca sürpriz hediyeler dağıtıldı. Rektörlüklerin de katkılarıyla hayata geçirilen, katılımcıların strateji geliştirmesine, bugün ve gelecek ekseninde farkındalık kazanabilmesine yardımcı olan proje kapsamında, mayıs ayına kadar 11 ilde 12 üniversite ziyaret edilecek.

Büyük ölçekte ve kapsamlı bir projenin dokuzuncu buluşmasının heyecanını yaşadıklarını dile getiren Türk Telekom Akademi Direktörü Dr. Ayhan Artar, "Üniversiteli gençlere destek vermeyi, hayata her açıdan donanımlı hazırlanabilmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projeye başlarken sektörün okulu olarak nitelendirilen Türk Telekom ve Türk Telekom Akademi’nin programının farklı olmasını düşündük ve buna göre hazırlandık. Dokuzuncu durağımız EÜ‘de öğrencilerin gösterdiği ilgi, bu alanda önemli bir boşluğu doldurabildiğimizi gösteriyor. Diğer illerde de projemizi aynı heyecanla sürdüreceğiz." dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde başlayan Geleceğe Değer projesi için şimdiye kadar Erzurum Atatürk, Karadeniz Teknik, Erciyes, Orta Doğu Teknik, Çukurova, Akdeniz, Marmara ve Ege üniversitelerine gidildi. Sırada ise Çanakkale Onsekiz Mart, Diyarbakır Dicle ve İstanbul Teknik var. Proje kapsamında konusunda uzman eğitmenler tarafından öğrencilerin genel eğilimleri yorumlanarak, okul sonrası hayata nasıl başlayacakları anlatılıyor, enerjilerini ve ilgilerini yönlendirmek istedikleri alanlara ilişkin bilgi verilerek, kendileri için doğru seçimleri yapmaları konusunda katkıda bulunuluyor. Türk Telekom yöneticilerinin iş ve öğrenim hayatlarındaki deneyimlerini paylaşacağı etkinliklerin yanısıra gençlerin, güncel teknolojik gelişmeler ve gelecek öngörülerine ilişkin bilgilenmesi de amaçlanıyor.

TÜRK TELEKOM AKADEMİ

Türk Telekom Grubu çalışanlarının ve satış kanallarının eğitim ve gelişimini sağlamak amacıyla 2008 yılında kuruldu. Sektörün okulu konumunda olan Türk Telekom Akademi, 2010 yılında ITU’nun Türkiye’de tek, dünyada ise sayılı mükemmellik merkezlerinden biri seçildi. ITU dışında ASTD, ECLF ve ETSI gibi kuruluşlarla da birçok alanda çeşitli işbirliği çalışmaları yapan Türk Telekom Akademi, eğitim ve gelişim faaliyetlerini, sürekli genişleyen ulusal ve uluslararası işbirliği ağıyla desteklemeye devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile