Türk Telekom'dan Engelliler Haftasi'na Özel Sanat Atölyesi
Türk Telekom’un ‘az gören’ çocuklar için hayata geçirdigi ‘Günisigi’ projesi kapsaminda Atatürk Kültür Merkezi’nde sanat ve müzik atölyeleri düzenlendi. ‘Günisigi’ projesi egitimde firsat esitligine katki sunarken, ‘az gören’ çocuklarin görme yetilerini kullanmalarina yardimci oluyor.
Türkiye’nin önde gelen bilgi ve iletisim teknolojileri sirketlerinden Türk Telekom, toplumsal meselelere teknolojik çözümler üreterek, ‘Türkiye’ye Deger’ çatisi altinda engelleri kaldiran sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Türk Telekom’un Engelsiz Yasama Dernegi (EyDer) ile birlikte hayata geçirdigi ‘Günisigi’ projesi, az gören çocuklar için egitimde firsat esitligine katki sagliyor.
Atatürk Kültür Merkezi’nin ana destekçiligini üstlenen Türk Telekom, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kapsaminda, ‘Günisigi’ projesi kapsaminda az gören çocuklara yönelik sanat atölyeleri düzenledi.
Atölyede az gören çocuklara yönelik müzik-beden perküsyonu ile görsel sanat çalismalari yapildi. Düzenlenen etkinliklerde az gören çocuklar kendi hazirladiklari görsel malzemeleri beden perküsyonu çalismalarinda kullanarak ritmik müzikal kompozisyonlar olusturabilmeyi ögrendi.
‘Günisigi’ az gören çocuklarin hayatlarina dokunmaya devam ediyor
‘Günisigi’ projesi kapsaminda Türkiye’nin 81 ilinde az gören egitimi alan çocuklar, teorik ve uygulamali egitimler sayesinde birbirinden önemli basarilara da imza atiyor. Bu basari hikayelerinden birinin sahibi Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3. Sinif Müzik Ögretmenligi bölümü ögrencisi 21 yasindaki Elif Beste Duman oldu. Duman, ‘Günisigi’ projesinin verdigi egitimlerin de destegiyle kendi basari hikayesini yazdi. Okulu birakmayi düsünürken ‘Günisigi’ projesiyle tanisan Duman, egitimler sayesinde müzige olan ilgisini kesfederek müzik ögretmeni olmaya karar verdi.
‘Telefon Kütüphanesi’ zenginlesiyor
Sirket herkesin teknolojiye ve teknolojinin olanaklarina ulasmasi için yenilikçi proje ve uygulamalarini sürdürüyor. Türk Telekom’un Bogaziçi Üniversitesi GETEM is birligi ile 11 yil önce hayata geçirdigi sosyal sorumluluk projesi ‘Telefon Kütüphanesi’nin içerigi her geçen gün zenginlesiyor. Görme engellilerin bilgiye erisiminin önündeki engelleri kaldirmak üzere telefonda sesli içerik hizmeti veren ‘Telefon Kütüphanesi’ ile kullanicilar, 50 kategoride 2 binden fazla sesli kitap ve dünyaca ünlü 30 sesli betimlemeli tabloya mobil telefonlari araciligiyla rahatça ulasabiliyorlar. ‘Telefon Kütüphanesi’ ayrica, ücretsiz sundugu Ilaç Barkodu Okuma ve Para Tanima fonksiyonlariyla engellilerin yasamini kolaylastiriyor.
Bugüne kadar toplamda 14 milyon dakika sesli kitabin dinlendigi Telefon Kütüphanesi’nin 10 bine varan aktif kullanicisi bulunuyor. Görme engellilerin daha çok sesli kitaba ulasmasini amaçlayan Türk Telekom, ‘Kitaplara Ses’ uygulamasiyla, 30 bini askin gönüllüyü de sürece dâhil ederek, 7 bin 5 yüz sayfa kitabin seslendirilmesini sagladi.