Türk Telekom Tahtapp Uygulamasi Ile Az Gören Çocuklarin Egitimine Destek Veriyor

Türk Telekom Tahtapp Uygulamasi Ile Az Gören Çocuklarin Egitimine Destek Veriyor

Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk projesi Günisigi kapsaminda az gören çocuklarin sinif içi egitimleri için gelistirilen TahtApp uygulamasi, yeni egitim ögretim yilinda da az gören çocuklara isik oluyor.



Insani merkeze alan yaklasimi ile teknolojinin iyilik ve faydaya dönüstügü sosyal sorumluluk projelerini sürdüren Türk Telekom, erken müdahale egitimleriyle görme yetilerini kullanabilmeyi ögrenen az gören çocuklarin kaynastirma egitimine devam etmelerine destek oluyor. Sirketin Engelsiz Yasama Dernegi (EyDer) ile birlikte hayata geçirdigi Günisigi projesi kapsaminda az gören çocuklarin egitim hayatini kolaylastirmak amaciyla gelistirilen TahtApp uygulamasi, 2023-2024 egitim ögretim yilinda da az gören çocuklarin hem dersi dinleyip hem de es zamanli olarak tahtayi tabletlerinden takip etmelerine olanak saglayacak.

“TahtApp uygulamasi ile az gören ögrencilerin ders takibini kolaylastiriyoruz”

Türk Telekom Kurumsal Iletisim Direktörü Arif Sancaktaroglu, uygulamaya iliskin söyle konustu: “Türk Telekom olarak, ‘Türkiye’ye Deger’ anlayisiyla ürettigimiz projelerin ve sosyal sorumluluk yaklasimimizin temelinde, bilgiye erisimde firsat esitligi ilkesi yer aliyor. Bu ilkeyle hayata geçirdigimiz; Günisigi Projemiz ile az gören çocuklara yönelik sundugumuz erken müdahale egitimi, onlarin toplumsal hayata esit kosullarda katilmalarini kolaylastirdi ve akranlariyla ayni okullarda egitime devam etmelerine katki sagladi. Az gören çocuklarin egitimine odaklandigimiz Günisigi Projesi kapsaminda gelistirdigimiz TahtApp uygulamasiyla da ögrencilerin, sinifta ders takibini kolaylastirarak, derslerden en üst düzeyde verim almalarina destek olmaktan ve teknolojiyi faydaya dönüstüren çözümler sunmaktan çok mutluyuz.”

Günisigi Projesi, 81 ilde 1000 çocugun egitimine destek oldu

Yapilan açiklamaya göre, TahtApp uygulamasi; okuma ve isik algilamada farkliliklari olan Günisigi çocuklarinin sinifta ders takibini kolaylastirarak derslerden esit sekilde faydalanmalarini sagliyor. 2014 yilinda baslayan Günisigi Projesi ile sirket, az gören çocuklarin ‘erken müdahale egitimi’ almalarina destek oluyor, toplumsal hayata esit kosullarda katilmalarini kolaylastiriyor. Günisigi Projesi sayesinde bugüne kadar 81 ilden az gören 1000 çocuk engelsiz arkadaslariyla ayni okullarda egitim görme sansi elde etti. Projenin 2018 senesinde hayata geçirilen ’’Okulumda Günisigi’’ ayagi ile de Günisigi çocuklarinin egitim gördügü okullardaki egitimcilerin az gören egitimi hakkinda bilgilendirilmesi saglandi ve 2018 yilindan bu yana 5 bin egitimciye farkindalik semineri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile