Türk Telekom Ve Ericsson'dan 6G Arastirma Çalismalari Konusunda Is Birligi

Türk Telekom Ve Ericsson'dan 6G Arastirma Çalismalari Konusunda Is Birligi

Türk Telekom ve Ericsson, GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsaminda, Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ve Ericsson Türkiye Genel Müdürü Isil Yalçin’in katilimiyla Iyi Niyet Sözlesmesi imzaladi. Türk Telekom, imzalanan sözlesme ile 6G projeleri gelistirecek. Her iki sirket, 6G ekosistemini ve uygulama alanlari konusunda stratejik is birligi yaparak, yürüttükleri arastirma ve gelistirme projeleriyle gelecegin kablosuz iletisim teknolojisinin gelisiminde öncü rol üstlenecek.

Türk Telekom, dünyanin önde gelen teknoloji sirketlerinden Ericsson ile 6G projeleri için önemli bir is birligine imza atti. Ispanya’nin Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’ne katilan iki sirket 6G konusunda projeler gelistirmek üzere Iyi Niyet Sözlesmesi imzaladi.

Türk Telekom ve Ericsson bu kapsamda 6G konusundaki stratejik alanlarda güçlerini birlestirirken Ericsson’un 16 küresel arastirma merkezinden biri olan ve Orta Dogu ve Afrika Pazar Bölgesi’ndeki (MMEA) tek merkez olan Istanbul’daki arastirma tesisi, iki sirketin Türkiye ve uluslararasi alanlarda birlikte gerçeklestirecekleri arastirma ve gelistirme projeleriyle gelecegin kablosuz iletisim teknolojisinin gelisiminde öncü rol üstlenmeyi amaçliyor.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal konuyla ilgili söyle konustu: “Türkiye’nin dijital dönüsümünün lideri Türk Telekom olarak, yeni nesil iletisim teknolojileri alaninda is birliklerimiz sürerken, simdi de 6G alanindaki çalismalarimiza, ulusal ve uluslararasi projelerde yer alarak 6G ekosistemini ve uygulama alanlarini gelistirmeyi dahil ettik. Bu çalismalarda Ericsson Research ile birlikte yol almak ve bu önemli alani birlikte kesfetmek bizim için çok degerli. Bu is birligi ile ülkemizin dijital dönüsümüne ivme kazandirmayi ve küresel alanda 6G’nin gelistirilmesi ve uygulanmasina liderlik etmeyi hedefliyoruz. Ülkemizi, teknoloji alaninda tüketen degil üreten ve ürettigi yüksek teknolojiyi ihraç eden bir ülke konumuna tasimak için çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz” dedi.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Isil Yalçin, konuyla ilgili olarak sunlari söyledi: “6G teknolojisinin kesfedilmesiyle AR-GE çalismalarina katkida bulunma ve hiz kazandirma konusundaki uzmanligimizi birlestirmek üzere Türk Telekom ile iyi niyet sözlesmesi imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. 6G’nin yasam ve etkilesim seklimizi degistirmesi beklerken, bu teknolojinin tüm potansiyelini ortaya çikarmak için ortak is birligimizin sart olduguna inaniyoruz. Bu iyi niyet sözlesmesinin daha fazla yenilik ve ilerleme için bir mihenk tasi olacagindan eminiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile