Türk Telekom Yerli Firmalarla Dünyanin En Büyük Mobil Teknoloji Fuarina Çikarma Yapiyor

Türk Telekom Yerli Firmalarla Dünyanin En Büyük Mobil Teknoloji Fuarina Çikarma Yapiyor

Türk Telekom, yerli teknoloji firmalari i2i Systems, NaraXR ve IQVizyon is birligi ile Ankara’nin sanayi bölgesi OSTIM’de hayata geçirilen Türkiye’nin yerli ve milli endüstriyel 5G mobil sebeke ve Endüstri 4.0 uygulamalari projesini, mobil teknoloji endüstrisinin en prestijli organizasyonlarindan biri olan ve her yil Ispanya’nin Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde tanitacak.



Türkiye’nin dijital dönüsümüne liderlik edenlerden Türk Telekom, Türkiye Yüzyili’ni ‘dijitalin yüzyili’ yapma kararliligiyla yeni nesil teknolojilerin hayata geçirilmesine öncülük ediyor. Verilen bilgiye göre, 5G’ye geçis sürecinde yerli ürün ve çözüm gelistirme çalismalarina odaklanan sirket; yerli altyapi yazilim sirketi i2i Systems ve Ankara’nin sanayi bölgesi OSTIM ile önemli bir is birligine imza atti. Sirketin destekledigi Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberlesme Sebekesi Projesi’nin yürütücüsü Haberlesme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) sirketlerinden i2i Systems’in 5G çekirdek sebeke sistemleri yazilim kabiliyeti ve yerli teknoloji sirketleri NaraXR ile IQVizyon’un uygulamalar konusundaki deneyimi ile desteklenen endüstriyel 5G sebeke çözümü ilk olarak OSTIM Teknopark’ta bulunan PROTA Teknoloji Üretim Atölyesi’nde gösterildi. KOBI’lere; ürün gelistirmeden ticarilesmeye kadar olan süreçlerde; egitim, mentorluk, ürün tasarimi ve prototipleme gibi alanlarda destek veren PROTA’da deneyime hazir hale gelen 5G endüstriyel mobil sebeke çözümü, yapay zeka destekli IoT ve AR/VR kontrollü drone teknolojileri kullanilarak KOBI’lerin üretim süreçlerinin gerçek zamanli izlenmesi ve analizi ile üretim hatlarinin performans takibini destekleyecek. Türk Telekom, bu proje ile OSTIM ekosistemindeki 6 bin 500 firmaya üretimde verimliligi, esnekligi ve kaliteyi artirmayi hedefleyen yeni nesil Endüstri 4.0 uygulamalarini deneyimleterek sanayide dijitallesme sürecine yeni bir vizyon kazandirmayi amaçliyor. Türk Telekom, i2i Systems ve OSTIM is birligiyle hayata geçirilen yerli ve milli 5G endüstriyel mobil sebeke projesi, 26-29 Subat tarihlerinde Barcelona’da gerçeklestirilecek GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde dünyaya tanitilacak.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, konuyla ilgili “Sirket olarak, ülke ekonomisine katma deger olusturacak ve milli kalkinmayi hizlandiracak yerli ürün ve projeler gelistirme konusunda çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Herkes için yüksek hizda internet mottosuyla Türkiye’yi fiberle donatiyoruz. 5G’ye geçiste yerli ve milli unsurlarin ana aktör olarak rol almasi için is birligi ve projelerimizle ekosistemi destekliyoruz. Isletmelerin ve KOBI’lerin küresel rekabette öne çikmalari için onlarin dijitallesme süreçlerine liderlik ediyoruz. Bu hedefle ilk defa çözüm ortaklarimizdan i2i Systems tarafindan gelistirilen yerli 5G mobil sebeke ve yerli teknoloji sirketleri olan Nara XR ve IQVizyon’un gelistirdigi Endüstri 4.0 uygulama platformlarini kullanarak kapsamli bir Endüstriyel Mobil Sebeke kurulumu gerçeklestirmis olduk. Bu sayede hem sebeke hem de uygulama katmaninda yerli teknoloji girisimleriyle güçlü is birlikleri saglayarak onlari küresel arenaya tasiyoruz. Ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden ve dijitallesme alaninda önemli çalismalari olan OSTIM ile Endüstriyel 5G projesi kapsaminda gerçeklesen bu is birliginin ülkemizin yerli teknolojiler ile dijitallesmesi için önemli bir adim olarak görüyoruz” diye konustu.



OSTIM OSB Yönetim Kurulu Baskani Orhan Aydin, “KOBI’lere örnek, yenilikçi uygulamanin bölgemizde yapilmasindan memnuniyet duyuyoruz. Bu çalismada emek veren basta Türk Telekom olmak üzere i2i Systems, NaraXR ve IQVizyon firmalarini basarili çalismalarindan dolayi tebrik ediyoruz. Bundan sonra da onlarin bu çalismalarina katki saglayacagimizi belirtmek istiyorum. Haberlesme sektörü, savunma sanayi kadar kritik bir alan. Bu alanda milli teknolojilerin üretilmesi, ülkemizin gelecegi adina önemli. Bir platform teknolojisi olan 5G, tüm diger dikey endüstrileri degistirecek ve dönüstürecek imkânlar getiriyor. Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberlesme Sebekesi Projesi’nde ürünleri görmek bizler için kiymetli. Projeye destek veren tüm kurumlara ve emek veren tüm firmalara sükranlarimi sunuyorum” dedi.



i2i Systems CEO’su Ayhan Kapusuz, “2017 yilinda TÜBITAK ve Türkiye’deki mobil operatörlerin destegi ile 5G çekirdek sebeke ve diger 5G teknolojilerine yatirim yapmaya basladik. Devlet destegi ve öz kaynak yatirimlarimiz sayesinde 2021 yilinda ilk sürüm 5G çekirdek sebeke çözümümüz Türk Telekom ile birlikte test edilerek büyük basari ile gelistirildi. Simdi bu ürünümüzü, is ortaklarimizla birlikte dünyanin birçok ülkesindeki mobil operatörlerin kullanimina sunuyoruz. OSTIM’de kurulan i2i Systems 5G Özel Sebekesi ve üzerindeki endüstriyel uygulamalar, teknoloji devrimi niteligindedir. Bu çözüm yakin gelecekte, üretim yapan ve hizmet veren tüm endüstri alanlarinda verimliligi ve kaliteyi artiran vazgeçilmez teknolojik telekom altyapisi olacaktir. i2i Systems, stratejik yatirimini 5G çözümlerine yapmaya ve dünya çapindaki müsterilerine yüksek kaliteli ve güvenilir çözümler sunmaya devam edecektir. Yerli ve milli teknolojilere verdigi destek için Türk Telekom’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile