Türk Ve Suriyeli Çocuklar Yemekte Bir Araya Geldi

Türk Ve Suriyeli Çocuklar Yemekte Bir Araya Geldi

Adiyaman’in Kahta ilçesinde Suriyeli Çocuklarin Türk Egitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES), çerçevesinde Suriyeli ve Türk ögrenciler ile velilerinin sosyallesmesi amaciyla yemek organizasyonu düzenlendi.

Adiyaman Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen programda Suriyeli ve Türk ögrenciler velileriyle birlikte kahvalti programinda bir araya geldi.

Adiyaman Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Altindal, PIKTES faaliyetleri çerçevesinde yabanci uyruklu ögrenciler, Türk ögrenciler ve velilerin sosyal uyumlarina katki saglamak için bilim, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda düzenlenen sosyal etkinliklerin ülke genelinde oldugu Adiyaman’da da devam ettigini söyledi.



Egitim görmenin her çocugun hakki oldugunu kaydeden Ilçe Milli Egitim Müdürü Lütfü Basli, “Özellikle acidan, karmasadan, savastan çikmis, hayal kurmayi unutmus çocuklari elimizden geldigince, hayata baglamak boynumuzun borcudur. Amacimiz, çocuklarimizi Türkiye sevgisiyle büyütmek ve çocuklarin her birini topluma kazandirmaktir." dedi.

Programa, Adiyaman Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Altindal, Kahta Ilçe Milli Egitim Müdürü Lütfü Basli, Sube Müdürleri Mehmet Türk, Mesut Çoskun, Suriyeli ve Türk çocuklar ile veliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile