Türk Yatırımlarının Makedonya'nın Kalkınmasına Katkısı

Üsküp - Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türk yatırımlarının Makedonya'nın kalkınmasında büyük rol oynadığını belirtti.

Edirne Valisi Hasan Duruer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü makamında kabul eden Bakan Hadi Nezir, ecdat emaneti topraklarda yaşadıklarını ve emanete hiç bir zaman ihanet etmediklerini söyledi.

Makedonya'nın Türkiye ile ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu ifade eden Bakan Nezir, şunları kaydetti:

"Çok mutlu bir günüm. Edirne Valisi Duruer ve Rektör Yörük bizi şereflendirdiler. Bizler her zaman anavatanımızla yakın ilişkilerde bulunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Makedonya ve Türkiye, iki kardeş ülke olarak, her alanda işbirliğimizi en yüksek seviyeye çıkarmaya gayret gösteriyoruz.

Şu anda ilişkiler en yüksek seviyede. Türkiye'den büyük şirketler Makedonya'da yatırım yapmak için geliyor. Türk yatırımlarının Makedonya'nın kalkınmasına büyük katkıları olmaktadır. İnşallah gelecek günlerde daha iyi işler yapılacaktır. Türkiye her zaman Makedonya'nın hem manevi hem de manevi yönden hep yanında oldu. Bu bizim için başka bir mutluluk ve gururdur."

Vali Duruer de, Bakan Nezir'in başarılı çalışmalarını taktirle izlediğini ve Nezir'in anavatanla Makedonya arasında bir köprü görevi gördüğünü belirtti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonunda Bakan Nezir'e, Vali Duruer ve Rektör Yörük çeşitli tablo ve kitaplar hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile