Türk Zabita Teskilati'nin 197'Inci Kurulus Yil Dönümü Büyükçekmece'de Törenle Kutlandi

Türk Zabita Teskilati'nin 197'Inci Kurulus Yil Dönümü Büyükçekmece'de Törenle Kutlandi

Büyükçekmece’de Türk Zabita Teskilati’nin 197’inci kurulus yil dönümü nedeniyle tören düzenledi.

Türk Zabita Teskilati’nin 197’inci kurulus yil dönümü nedeniyle Büyükçekmece’de tören düzenlendi.

Büyükçekmece Belediye’sinde düzenlenen törene Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, IYI Parti Ilçe Baskani Nejat Durmus, Memleket Partisi Ilçe Baskani Kaya Keskinkiliç, belediye meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari ve belediye personeli katildi.

Törende Zabita Teskilati’nin 197. yili anisina pasta kesilirken Baskan Akgün, CHP Grup Baskanvekili Ahmet Sahin ve Ak Parti Grup Baskanvekili Okan Gülkoku ile birlikte Zabita Müdürü Ibrahim Kaya’ya çiçek takdim etti.

“Zabitamiz kentsel gelisime de önemli katki saglamaktadir”

Büyükçekmece Belediyesi Zabita Müdürü Ibrahim Kaya, 197’inci yilini kutlayan Zabita Teskilati’nin temellerinin 1826 yili Osmanli Dönemi’ne dayandigini belirterek, “Bugüne kadar da çesitli isimler adi altinda görev yapmislardir. Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti’nin modern anlayisiyla, Zabita Teskilati daha çagdas bir noktaya tasinmistir. Her geçen gün hizmet kalitesini artiran ve personel yapisini sürekli dinamik tutan bir anlayisla gerek kaçak yapilasma, gerek ruhsatsiz is yerleri ile ilgili mücadele, gerekse çevrenin korunmasi ve halkin huzuru ile ilgili 7 gün 24 saat vatandasimizin güvencesi olma noktasinda hizmetlerini sürdürmektedir. Çesitli uygulamalarla vatandasimizin esenligi için güvenli, saglikli, huzurlu bir yasam alani saglayan zabitamiz kentsel gelisime de önemli katki saglamaktadir” ifadelerini kullandi.

“Zabita Teskilati’nin haklarinin da acilen verilmesi gerekir”

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Zabita Teskilati’nin siradan bir teskilat olmadiginin altini çizerek sunlari söyledi: “Polis, jandarma ne kadar önemliyse zabita da o kadar önemlidir. Sehrin huzurunda en etkili görevi zabita yapacak ama okulu olmayacak. Mutlaka üniversiteyi bitirse dahi en az 6 ay zabita özel egitiminden geçmeden, oradaki imtihanlari basariyla bitirip sertifikasini, diplomasini almadan hiçbir kisinin zabitalik meslegine alinmamasi gerekir. 2023’teyiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yilidir. Bütün arkadaslar yüzde 90 üniversite mezunu ama bu bir meslek. Hem de önemli bir meslek. Özlük haklarini vereceksiniz ve mutlak suretle artik hiç geciktirmeksizin sehir merkezindeki trafik görevini bütünüyle beraber zabitaya terk edeceksiniz. Zabita Teskilati’nin haklarinin da acilen verilmesi gerekir. Özel memuriyet sinifina alinmasi gerekir. 47 yilini bu ülkede ve Avrupa’da yerel demokrasiye adamis bir arkadasiniz, büyügünüz, baskaniniz olarak inanarak söylüyorum. Olmasi sarttir diyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile