Turkcell, Afet Bölgesindeki Ögrenci Ve Ögretmenlere 10 Bin Tablet Bagisladi

Tabletler, orman yanginlarinda zarar gören Adana, Antalya, İçel, Osmaniye ve Mugla illerinde genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerler ile selden etkilenen ve ayni sekilde afet bölgesi ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartin'daki ilk, orta ve lisede egitim gören ögrenci ve ögretmenlere verilecek Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: 'Milli Egitim camiamiz olarak, son dönemde art arda yasadigimiz iki büyük felaketin yaralarini sarmaya, izlerini silmeye elimizdeki tüm imkanlarla devam ediyoruz' 'Çocuklarimizin yüz yüze egitime ve okullarina 6 Eylül'de kavusabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacagimiz konusunda kimsenin süphesi olmasin' Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu: 'Okullarin açilmasiyla birlikte afet bölgelerinde egitim görecek gelecegimizin teminati çocuklarimizin ve gençlerimizin egitimlerine bir nebze de olsa destek olmak istedik'.

Milli Egitim Bakanligi ve Turkcell, 6 Eylül'de baslayacak yeni egitim ögretim yili öncesi afet bölgelerindeki ögrenci ve ögretmenlere destek olmak amaciyla tablet dagitimi için çalisma baslatti.

Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, Milli Egitim Bakanligi ve Turkcell, yangin ve sel bölgelerinde bulunan ögrenci ve ögretmenler için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Afetlerden zarar gören bölgelerdeki okullarda egitim gören ögrenci ve ögretmenlere 10 bin adet tablet dagitilacak.

Tabletler, orman yanginlarinda zarar gören Adana, Antalya, İçel, Osmaniye ve Mugla illerinde genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerler ile selden etkilenen ve ayni sekilde afet bölgesi ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartin'daki ilk, orta ve lisede egitim gören ögrenci ve ögretmenlere verilecek.

Tabletler, bu haftadan itibaren Milli Egitim Bakanligi tarafindan okullara gönderilerek, ögrenci ve ögretmenlere teslim edilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, çalismaya iliskin sunlari kaydetti:

"Milli Egitim camiamiz olarak, son dönemde art arda yasadigimiz iki büyük felaketin yaralarini sarmaya, izlerini silmeye elimizdeki tüm imkanlarla devam ediyoruz. Bu bölgede yasayan ve 6 Eylül'de okullariyla kavusturmak için gerekli çalismalari yaptigimiz evlatlarimiz ve ögretmenlerimizin sikintilarini çözmek bizim için en öncelikli hedeflerden biri oldu. Buradaki ihtiyaçlarin tamamini karsiladik. Çocuklarimizin ihtiyaç duyacagi kirtasiye malzemelerini ücretsiz olarak karsiliyoruz. Bunun yani sira sel ve yangin felaketinden etkilenen çocuklarimiza ve ögretmenlerimize 10 bin tabletin ulasmasi hakkinda bir güzel haberi de paylasmaktan mutluluk duyuyorum.

Turkcell bu bölgeye 10 bin adet tablet ulastiracak. Bu vesile ile Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Sayin Bülent Aksu’nun sahsinda Turkcell’e yürekten tesekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarimizin yüz yüze egitime ve okullarina 6 Eylül'de kavusabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacagimiz konusunda kimsenin süphesi olmasin. Gerekli tüm tedbirler alinmis halde, huzur içinde bir yeni egitim yilina baslamak üzere oldugumuz su günlerde, baska acilarin yasanmamasini içtenlikle diliyorum."

- "Yaralarimizin sarilmasina katki saglamak için tüm imkanlarimizi seferber ettik"

Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu, Türkiye'nin Turkcell'i olarak her kosulda ülke insanin yaninda olduklarinin altini çizdi.

Yangin, sel gibi herkesi derinden üzen üst üste dogal felaketler yasandigini animsatan Aksu, su degerlendirmelerde bulundu:

"Bu felaketlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralilara sifalar diliyoruz. Yasanan bu felaketlerin ardindan yaralarimizin sarilmasina katki saglamak için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Bu süreçte okullarin açilmasiyla birlikte afet bölgelerinde egitim görecek gelecegimizin teminati çocuklarimizin ve gençlerimizin egitimlerine bir nebze de olsa destek olmak istedik. Bunun en iyi yolunun da teknolojik destekten geçtiginin bilinciyle 10 bin tableti, Zeka Gücü, Engelsiz Egitim gibi birçok egitim projesini de birlikte yürüttügümüz Milli Egitim Bakanligimiza bagislama karari aldik.

Ümit ediyoruz ki ögrencilerimiz kendilerine saglanacak bu tabletlerle derslerini yakindan takip edecek, ödevlerini ve arastirmalarini kolayca yapabilecek. Istedigi her bilgiye aninda erisebilecek. Ögretmenlerimiz de tabletler araciligiyla derslerini rahat bir sekilde anlatabilecek. Bu vesileye böylesine anlamli bir proje birlikte imza atma sansi sunduklari için basta Milli Egitim Bakanimiz Sayin Mahmut Özer olmak üzere emegi geçen tüm Bakanlik çalisanlarina tesekkürlerimizi sunuyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile