Turkcell Çagri Ve Mesleki Egitim Merkezi Için Ilk Adimi Atti

Turkcell Çagri Ve Mesleki Egitim Merkezi Için Ilk Adimi Atti

Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden sonra yaralari sarmak için ‘Gönül Bagi Projeleri’ni baslatan Turkcell’in bu kapsamda Hatay’da kuracagi Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi, yerinde tanitildi.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yüzlerce çalisaniyla sahada görev alan Turkcell, afet bölgesinin kalkinmasi ve iyilesmesi için de ekosistemindeki tüm markalarla seferberligini sürdürüyor. Daha önce gerçeklestirdigi pek çok projeyle milyonlarca kisiye dokunan Turkcell, marka mirasiyla ‘Gönül Bagi Projeleri’ni hayata geçirdi. Istihdamdan üretime, sanattan gastronomiye, psikolojiden egitime kadar pek çok alanda bir dizi proje gelistiren Turkcell, #UnutmakYok sloganiyla çiktigi yolda depremzedelerle yeni gönül baglari kuruyor.

Öncelik istihdam projelerinin

Turkcell; isletmelerin kapilarini yeniden açmalari, depremzedelerin is hayatina dönmeleri, mesleki egitimlerle bölgesel kalkinmanin hizlanacagi düsüncesinden hareketle önceligi istihdam projelerine verdi. Mart ayinda bin 100 kisiye is imkâni saglamak için seferberlik baslatan Turkcell’in, bu kez Hatay Kirikhan’da Turkcell Global Bilgi’yle kuracagi Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi’yle ilgili planlari yerinde anlatildi.

250 kisiye is, 5 bin kisiye egitim

Merkez hem depremzedelere istihdam saglayacak hem de is gücüne meslek edindirme egitimleriyle katki sunacak. Gönül Bagi projesi kapsaminda insa edilecek Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi, Ekim ayi basinda hizmete açilacak.

Ayni zamanda Turkcell Akademi’nin teknik ve kisisel gelisim programlariyla 5 bin depremzedenin meslek edinmesine ön ayak olunacak. Bu egitimleri alanlar yazilim, yazilim test uzmanligi, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satis ve pazarlama egitimleriyle nitelikli is gücüne kazandirilacak. Bölge halki için sosyal donatilarla bir yasam kompleksi olacak merkezde derslikler, toplanti ve çalisma odalari ile dinlenme ve sosyallesme alanlari yer alacak. Yil içinde faaliyete geçecek merkez toplamda 250 kisiye is imkâni saglayacak.

"Bin 100 kisiye istihdam saglayacagiz"

Törende konusan Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu, Gönül Bagi Projeleriyle Türkiye’nin dört bir yanina umut vererek, hayat vererek bu projelerle bölgeye ciddi kaynak aktararak, insanlari yetistirerek, bir sekilde deprem ve etkilerini gündemde tutmak istediklerine vurgu yaparak, "Gönül Bagi Projeleri ile bin 100 kisiye istihdam projesi açikladik. Turkcell Akedemiyle beraber gençlerimize, kadinlarimiza çesitli egitim projeleri planliyoruz. Bu egitim projeleriyle beraber buradan mezun olan arkadaslarimiza grup sirketlerimizde Turkcell satis kanalinda istihdam saglamayi hedefliyoruz. Pasaj ile birlikte çarsilari yikilan esnafa destek olmayi hedefliyoruz. Paycell ve Global Bilgi ile beraber baska faydalar vermeyi hedefliyoruz. Aslinda tüm sirketlerimizle, tüm kaynaklarimizla bu bölgeye destek olmak temel hedefimiz. Türkiye’nin Turkcell’i olarak her zaman bu tür afetlerde, ihtiyaç sahiplerinin yaninda olmayi kendimize amaç bildik. Burada da üstümüze düsen yükümlülügümüzü yerine getirmek istiyoruz. Bu memleket bizim, baska memleketimiz yok. Bu topraklarda yillardir variz. Olmaya da devam edecegiz. Buranin insani burada kalmalidir. Bu çagri merkezinin temel hedeflerinden bir tanesi göçü engellemektir" diye konustu.



“Umudu unutturmayacagiz”

“Iyilesmek için önce umutlari yesertecegiz” vurgusu yapan Yönetim Kurulu Baskani Aksu, konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

“Ülkemiz, ardi ardina yasadigimiz dogal afetlerle zor zamanlardan geçiyor. Bu zor zamanlarda, toplum olarak bize düsen, ortak gelecegimizin yeniden insasi için; dayanismak, bir arada olmak. Turkcell; sahip oldugu degerleri oldugu gibi yansitan, ürettigi sosyal faydalarla topluma mal olmus bir marka. Kardelenler, Van Için Türkiye Kumbarasi, Engelsiz Egitim ve Gelecegi Yazanlar gibi pek çok alanda gerçeklestirdigimiz sosyal sorumluluk projelerinin güçlü mirasiyla bir kez daha yola koyulduk. Deprem bölgesinde ‘Gönül Baglari’ kurmak için yine, seferberlik ruhuyla harekete geçiyoruz. Çünkü ‘Burasi Bizim Memleketimiz’. Bölgeyi her ziyaretimizde bambaska duygular yasiyoruz. Deprem bölgesi bir tamir ve tedavi döneminde. Biz de sorumlulugumuzun bilinciyle sahadayiz. Her isimizin odaginda insan var. Önce istihdam dedik. Umut etmeyi unutmasinlar istedik. Bunun için buradayiz, umudu unutturmayacagiz. Çagri ve Egitim Merkezimizin bölgemize simdiden hayirli ve ugurlu olmasini dilerim.”

“Hedefimiz yasanan büyük afetin acilarini hafifletmek”

Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi projesinin detaylarini anlatan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise söyle konustu: “Afet bölgesiyle ilgili yol haritalarimiz açik. Her gün üzerine katarak ilerliyoruz. Ilk adimi istihdamla attik. Mart ayinda bin 100 kisiyi is sahibi yapacagimizi duyurduk. Bugün de 2 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek olan Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi için Hatay’dayiz. Burada ilk asamada 50 kisinin istihdamiyla basliyoruz. Hedefimiz bu merkezdeki sayiyi 250’ye çikarmak. Merkezimiz bölgedeki is gücüne Turkcell Akademi’nin meslek edindirme egitimleriyle de katki saglayacak. Bu egitimleri alanlar yazilim, yazilim test uzmanligi, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satis ve pazarlama egitimleriyle nitelikli is gücüne kazandirilacak. Burasi bölge halki için sosyal donatilarla bir yasam kompleksi olacak. Merkezde derslikler, toplanti ve çalisma odalari ile dinlenme ve sosyallesme alanlari yer alacak. Tek hedefimiz yasanan büyük afetin acilarini hafifleterek, bölgede hayatin tekrar normale dönmesine her açidan destek olmak.”

Yerel üreticiler ile esnaf da destekleniyor

Turkcell, afet bölgesinin lokomotif gücü olan küçük isletmeleri ve yerel üreticileri de unutmuyor. ‘Gönül Bagi Projeleri’ kapsaminda yerel üreticilere, KOBI’lere, çiftçilere, bölge esnafina iyi gelecek pek çok proje de hayata geçiriliyor. Elektronik pazar yeri Pasaj’da depremden etkilenen iller adina olusturdugu dijital çarsilarla yerel üreticilere ve esnafa destek olan Turkcell, dijital is servislerinden IsTurkcell ile de kapilarini yeniden açan isletmelerin seslerini duyuruyor.

Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi’nin kurulacagi alandaki törene Kirikhan Kaymakami Fikret Dag, Kirikhan Belediye Baskani Ayhan Yavuz, Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ve Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çagatay Aynur’un yani sira basin mensuplari ile davetliler katildi.

Törende Çagri ve Mesleki Egitim Merkezi’nin ilk çalisanlari olacak depremzedeler de yöneticileriyle objektiflere poz verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile