Turkcell'den Gaziantep'e 5 milyon dolarlık yatırım

Turkcell'in kalite ve müşteri odaklılık prensibi çerçevesinde, müşteri ihtiyaçlarını yakından hissedip, taleplerini çok daha hızlı ve etkin bir şekild

Turkcell'in kalite ve müşteri odaklılık prensibi çerçevesinde, müşteri ihtiyaçlarını yakından hissedip, taleplerini çok daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılayabilmek için Eylül ayında Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde santral binası açacak. 5 milyon dolar yatırım yapılan ve 8 personelin görev alacağı Gaziantep Operasyon ve İşletme Merkezi, 2007 nüfus sayımına göre Gaziantep ve Kilis'te yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye servis hizmeti verecek.

Mobil sistemler sayaç otomasyonu sisteminde hırsız alarmı ve arıza işletme ekiplerinin haberleşmelerinde kullanılıyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'de sayaçlardan uzaktan endeks bilgilerini almak, sayaçlarda oluşan alarm bilgilerinin (arıza, gerilim-akım kesilmeleri vb.) alınması, dağıtım şebekesinin kayıp kaçak enerji bilançosunu takip edebilmek ve arızalara anında müdahale edebilmek amacıyla Sayaç Otomasyon Projesi'ni uygulamaya koydu. Uygulama sayesine yüzde 4,5 olan kayıp- kaçak oranı yok denecek kadar düşük bir seviyeye gerilediği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile