Turkcell Genel Kurulu'nda 'ilginç' erteleme

Turkcell'in Olağanüstü Genel Kurulu, bakanlık komiserlerinin katılamaması nedeniyle yapılamadı. Karamehmet'in de kurula katılmaması dikkat çekti.

Turkcell'in Olağanüstü Genel Kurulu, bakanlık komiserlerinin katılamaması nedeniyle yapılamadı. Karamehmet'in de kurula katılmaması dikkat çekti.

Turkcell'in Olağanüstü Genel Kurulu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı komiserlerinin katılmaması nedeniyle yapılamadı. Yeni yönetim kurulunun seçimi için şirketin yabancı ortaklarıyla kıyasıya bir çekişmenin yaşanacağı tahmin edilen genel kurula Mehmet Emin Karamehmet’in de katılmaması dikkat çekti.
Turkcell Tepebaşı Plaza'da saat 15.00'de gerçekleştirileceği duyurulan Genel Kurul, saat 17.00 itibariyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı komiserlerin toplantı yerine ulaşmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Genel Kurul'da Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Bülent Ergin, Gülsün Nazlı Karamehmet Williams, Oleg Malis, Alexey Khudyakov, Tero Erkki Kivisaari ve Karin Eliasson hazır bulunurken, Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet katılmadı. Bugün gerçekleştirilemeyen Genel Kurul'un, gerekli prosedürlerin ardından yaklaşık 1 ay sonra yapılabileceği bildirildi. Bu arada Genel Kurul'a katılmak üzere gelen bir katılımcının fenalaşması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.

Yeni yönetim kurulu belirlenecekti
Olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulunun yeniden seçilmesi bekleniyordu. Genel kurulda Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet ile İskandinav ortak TeliaSonera arasında büyük bir çekişme yaşanacağı tahmin edilirken, kulislerde Karamehmet’in, şubat ayında bıraktığı yönetim kurulu başkanlığı koltuğunu geri almayı hedeflediği, TeliaSonera’nın ise Alfa ile birlikte hareket ederek yönetimde gücünü artırmaya çalışacağı kaydediliyordu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, daha önce Genel Kurul’da üyelerden birkaç ismin değişebileceğini söylemiş, TeliaSonera ise şirkette çoğunluk hissesini istediklerini açıklamıştı. 34 milyon abonesi bulunan ve yaklaşık 24 milyar TL’lik piyasa değerine sahip olan Turkcell’de genel kurulla birlikte nisan ayında 3 yıl görev yapmak üzere seçilen yönetim kurulunun değiştirilmesi hedefleniyordu. Yönetim kurulu halen, Çukurova Holding’den 2, Rus Alfa Grubu’ndan 2, TeliaSonera’ dan 2 üye ile şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams’ın bağımsız üyeliğinden oluşuyor. (aa)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile