Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 Sezonunun Penaltı Dosyası

-TURKCELL SÜPER LİG'DE 2009-2010 SEZONUNUN PENALTI DOSYASI -BU SEZON VERİLEN 44 PENALTININ 36'SI GOLLE SONUÇLANDI -GALATASARAY, ESKİŞEHİRSPOR, DİYARBA

 

-TURKCELL SÜPER LİG ' DE 2009-2010 SEZONUNUN PENALTI DOSYASI

-BU SEZON VERİLEN 44 PENALTININ 36 ' SI GOLLE SONUÇLANDI

-GALATASARAY , ESKİŞEHİRSPOR , DİYARBAKIRSPOR VE BURSASPOR ,

PENALTILARDAN 5 ' ER GOL KAYDEDERKEN , KASIMPAŞA VE

ANTALYASPOR DA KALELERİNDE 5 ' ER PENALTI GOLÜ GÖRDÜ

-BURSASPOR ' UN BULGAR KALECİSİ IVANKOV , TAKIMININ

KAZANDIĞI 4 PENALTIYI DA GOLE ÇEVİRDİ

ANKARA ( A . A ) - 18 . 05 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de 2009-2010 sezonunda hakemler toplam 44 kez penaltı noktasını gösterdiler .

Penaltı atışlarından 36 ' sı golle sonuçlanırken , 8 ' inden ise gol sesi çıkmadı .

Ligde bu sezon Galatasaray ve Eskişehirspor , 5 ile en fazla penaltı atış hakkı kazanan , bu 2 takımın yanısıra Diyarbakırspor ve şampiyon Bursaspor da 4 ile en fazla penaltı golü atan takımlar oldular .

Ligde bu sezon Gençlerbirliği , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Manisaspor ' un lehine penaltı kararı çıkmazken , Denizlispor ve Kasımpaşa da penaltılardan yalnızca 1 ' er gol bulabildiler .

6 penaltıyla aleyhine en fazla penaltı kararı verilen ekip olan Kasımpaşa , bu vuruşların 5 ' ini kalesinde görürken , Antalyaspor aleyhine çalınan 5 penaltının 5 ' i de golle sonuçlandı .

34 haftalık sürede aleyhine penaltı kararı çalınmayan Gençlerbirliği ve Trabzonspor , penaltı golü yemezlerken , Fenerbahçe , Gaziantepspor , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankaragücü de kalelerinde 1 ' er penaltı golü gördüler . Kasımpaşa , 2 penaltı kaçırarak , bu sezon en fazla penaltı kaçıran takım unvanını aldı .

2009-2010 sezonunda hakemler yalnızca 4 . , 5 . , 12 . , 14 . , 21 . , 22 . , 31 . ve 33 . haftalarda penaltı kararı vermediler . Ligin 2 . haftasında ise hakemler 4 kez penaltı kararı verirlerken , 2 . hafta aynı zamanda , 3 golle en fazla penaltıdan golün kaydedildiği hafta olarak dikkati çekti . 2 vuruşla bir haftada en fazla penaltı kullanan takım olan Galatasaray , bunları Kewell ile değerlendirmeyi bildi .

Dünyada en fazla gol atan kaleciler arasında yer alan Bursaspor ' un Bulgar file bekçisi Ivankov , takımının kazandığı 4 penaltıyı da gole çevirerek , bu sezon penaltıdan en fazla gol atan futbolcu unvanına erişirken , takımının şampiyon olmasına da büyük katkı sağladı .

-LEHTE VE ALEYHTE PENALTILAR-

Ligde bu sezon takımların lehine ve aleyhine verilen penaltılar şöyle :

TAKIMLAR : LEHİNE ALEYHİNE

--------- ------ --------

Ankaraspor 0/0 0/0

Antalyaspor 2/2 5/5

Beşiktaş 3/2 2/2

Bursaspor 4/4 4/4

Denizlispor 1/1 2/2

Diyarbakırspor 4/4 3/2

Eskişehirspor 5/4 3/3

Fenerbahçe 2/2 2/1

Galatasaray 5/4 2/2

Gaziantepspor 2/2 3/1

Gençlerbirliği 0/0 0/0

Kasımpaşa 3/1 6/5

İst . B . Şehir Bld . 0/0 2/1

Kayserispor 4/3 4/3

Manisaspor 0/0 2/2

Ankaragücü 3/2 2/1

Sivasspor 3/3 2/2

Trabzonspor 3/2 0/0

NOT : Penaltılarda ilk rakamlar verilen penaltı sayısını , ikinci rakamlar ise atılan golü belirtiyor .

( MUH-SS )

18 . 05 . 2010 14 : 26 : 34
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile