Türkçenin Çocuklarını Devlet Ağırladı

Türkçe Olimpiyatları Konya şöleni için gelen öğrenciler il protokolüyle buluştu. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın evinde ağırladığı çocuklar, daha sonra Mevlana Müzesi‘ni gezdi.

Türkçe Olimpiyatları Konya şöleni için gelen öğrenciler il protokolüyle buluştu. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın evinde ağırladığı çocuklar, daha sonra Mevlana Müzesi‘ni gezdi.

Türkçe’nin yıldızları Selçuk, Mevlana, Konya ve KTO Üniversitesi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükşehir ile merkez ilçe belediye başkanlarını ziyaret etti. Devlet erkanı tarafından büyük bir sevgiyle ağırlanan çocuklar, Konya’ya hayran kaldıklarını ve yetkililerin sıcak yaklaşımının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdiler.

Türkçe Olimpiyatı Konya şöleni için 20 ülkeden 50 öğrenci Konya’ya geldi. Öğrenciler, Konya’nın tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra şehrin protokol üyelerini ziyaret ettiler. Misafir öğrencilerin ilk adresi Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın konağı oldu. Vali Doğan ve eşi Hatice Doğan’ın karşıladığı öğrencilere yemek ikram edildi. Vali Doğan ve eşi çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Misafir öğrenciler ise vali konağında şiir ve şarkılardan oluşan mini bir konser verdi. Aydın Nezih Doğan, Türkçe’nin bir dünya dili olduğunun altını çizdi.

Türkçe Olimpiyatları’nın dünya çapında bir organizasyon olduğunu anlatan Doğan, “Bu, barış ve kardeşlik projesidir. Geleceğin huzur dolu bir dünyasının inşası için atılmış bir adımdır. Türkçe olimpiyatları kapsamında Konya’ya gelen çocuklarımızı ağırlamaktan onur duyduk.” dedi.

Valilik konağındaki yemeğe; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Konya vali yardımcıları Kemal Karadağ, Mustafa Karabacak, Bekir Kaya, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, AKTİSAD Başkanı Ali Akın, olimpiyata katkıda bulunan işadamları ve bazı davetliler katıldı. Samimi bir atmosferde geçen yemeğin ardından çocuklar katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkçenin yıldızları güne Konya protokolünü ziyaretle başladı. Çocuklar, Karatay Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Baran ile görüştü. Başkan Vekili Baran, dünyanın dört bir yanında Türkçe’nin yeşermesinin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Emeği geçenlere teşekkür eden Baran, misafir öğrencilerle yakından ilgilendikten sonra çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrenciler de şiir ve şarkılar söyleyerek başkan vekiline teşekkür ettiler.

Türkçe‘nin yüz aklarının ikinci durağı Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan oldu. Öğrencileri samimi bir şekilde karşılayan Başsavcı Özcan, Türkçe’nin dünya dili olduğunun altını çizdi. Dünyanın dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlere ve bu hizmetlere emeği geçenlere teşekkür eden Başsavcı Neyzen Özcan, “Duygu yüklü bir an yaşıyorum. Dünyanın değişik ülkelerinden çocuklarımızın Türkçe konuşmasından daha güzel bir şey yok. Emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Televizyonlarda izlediğimiz olimpiyatın çocuklarını şimdi ağırlamaktan şeref duydum.” dedi. Öğrencilerin şiir ve şarkıları başsavcı Özcan’ı duygulandırdı.

Konya Ticaret Odası Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nu da ziyaret eden öğrenciler üniversiteyi gezdi. Hukuk Fakültesi’nde uygulama amaçlı kurulan mahkeme salonunda hakim ve savcı kürsüsüne oturan öğrencilere üniversiteyi tanıtan bir slayt gösterisi sunuldu. Rektör Babaoğlu, öğrencilerin okuduğu şiir ve şarkılar karşısında duygusal anlar yaşadığını söyledi. Dünyanın dört bir yanında sevgi ve barış köprüleri kuran Türk okullarının başarılarıyla gurur duyduklarının altını çizen Babaoğlu, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gerçekten çok duygulandım. Bu güzel çocukları üniversitemizde ağırlamaktan şeref duydum. İnşallah seneye daha fazla çocuğumuza ev sahipliği yapmak istiyoruz. Türkçe’yi dünya dili yapma yolundaki bu barış projesini alkışlıyorum.” diye konuştu.

Türkçenin çocukları, Selçuklu Belediyesi’ne de konuk oldu. Selçuklu Belediye Başkan Vekili Nuh Kaygusuz, öğrencileri Meclis salonunda ağırladı. Öğrenciler, Türkçe şiir ve şarkılar söyledi. Misafir öğrencilerin Türkçeyi konuşma güzelliğini görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Kaygusuz, Türk okullarının bu başarısında emeği geçenleri kutladı. Kaygusuz, çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrenciler daha sonra Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek tokalaşıp, tanışan Rektör Okudan, öğrencilere yakın ilgi gösterdi. Türkçe sevdalıları, burada şiir ve şarkılardan bir demet sundu. Rektör Okudan, öğrencilere Selçuk Üniversitesi ile ilgili bilgi vererek, üniversite eğitimini Konya’da almak isteyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurguladı. Öğrencilere hediyeler takdim eden Rektör Okudan, konuklarıyla fotoğraf çektirdi.

Öğrenciler, son olarak Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Müzedeki eserleri ilgiyle inceleyen öğrencilere müzedeki yerli turistler yoğun ilgi gösterdi. Birçok ziyaretçi, öğrencilerle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Öğrenciler, son ziyareti Mevlana Üniversitesi ve Konya Barosu’na yaptı. Türk misafirperverliği karşısında duydukları mutluluğu dile getiren Türkçe’nin çocukları Konya’nın kültür elçisi olacaklarını dile getirdiler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile