Türkeli'de Trafik Haftasi Etkinlikleri

Türkeli'de Trafik Haftasi Etkinlikleri

Sinop’un Türkeli ilçesinde Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanligi’nca Karayolu Trafik Güvenligi Haftasi etkinligi düzenlendi.

Trafikte can kayiplarini ve kazalari önlemeye yönelik farkindalik olusturmak amaciyla her yil Mayis ayinda kutlanan Karayolu Trafik Güvenligi Haftasi’nin bu yilki slogani ‘Hayatla Yarisilmaz’ oldu. Türkiye genelinde gerçeklestirilen Karayolu Trafik Güvenligi Haftasi etkinlikleri kapsaminda, ilçenin Yasar Topçu Caddesi Köprübasi Meydani’nda trafik farkindaligi etkinligi düzenlendi.

Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanliginca düzenlenen yol denetiminde, Kaymakam Safa Kahraman, Belediye Baskani Veysel Sahin ve daire amirleri de eslik etti. Kaymakam Safa Kahraman, sürücülere trafik güvenligi ile ilgili bilgilendirici brosür dagitarak, araç sürücülerine hiz kurallarina uymalari, emniyet kemeri kullanmalari, yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeleri ve trafik kurallarina uymalari hususunda hatirlatmalarda bulundu.

Daha sonra protokol üyeleri ve ögrenciler, “Öncelik Yayanin, Sonra Arabanin”, “Yayayi Yoldan Geçir, Hayatlara Can Getir” ve “Trafikte Var, Yaya Sen de Yol Ver Ona” yazili pankartlarla yaya geçidini kullandilar.

Buradaki etkinligin ardindan polis ve jandarma ekipleri, Atatürk Ilkokulu bahçesinde, ögrencilere trafik isaret ve levhalarinin ne anlama geldigi ve trafik kurallari ile ilgili çesitli bilgiler verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile