Türkeli'nin ilk özel eğitim kurumu Fem Dershanesi oldu

Sinop'a bağlı Türkeli ilçesinin, ilk özel eğitim kurumu olan Fem Dershanesi törenle hizmete girdi. Açılış törenine Türkeli Kaymakamı Muhammet Önder, B

Sinop'a bağlı Türkeli ilçesinin, ilk özel eğitim kurumu olan Fem Dershanesi törenle hizmete girdi. Açılış törenine Türkeli Kaymakamı Muhammet Önder, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Çatalzeytin Belediye başkanı Musa İhsan Uğuz, İl Milli Eğitim Özel Öğretim Şube müdürü Muharrem Elmacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, ilçe Müftüsü Osman Şekerci, Okyanus A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Albayrak' ın yanı sıra daire amirleri, öğrenci ve velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sinop Fem Dershaneleri Genel Müdürü Raşit Sümer, Sinop merkez, Boyabat ve Durağan ilçelerimizden sonra 4. şubelerinin Türkeli'de açmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, geleceğin Türkiye'sini kurmanın eğitimli nesillerle mümkün olacağını belirtti. Raşit Sümer, daha önce Türkeli'de dershane olmadığını, bundan dolayı öğrencilerin 50-100 kilometre uzaklıktaki çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını anlattı. Sümer, "Her hafta sonu erkenden yola çıkıp, kışın zor şartlarında yol riskini göze alarak gelecekleri adına sıkıntıya katlanıyorlardı. Buradan Sinop'a gelmelerine hem üzülüyor, hem de seviniyorduk. Seviniyorduk çünkü bizi tercih ediyorlardı. Üzülüyorduk çünkü biz buraya açılışa gelirken bile uzun yolculukta yorulduk. Çocuklarımızın yorulmaması düşünülemez. Bu güzel kurumdan yetişecek çocuklarımız, mutlaka bu memlekete ve beldeye hizmet edecektir. Bunun bilincinde bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile