Türkeş'in korumasına 25 yıl hapis!

Türkeş'in korumasına 25 yıl hapis!

Eski MHP lideri Alpaslan Türkeş'in korumalarından emekli Başkomiser Tahsin Pehlivanoğlu, kendisiyle birlikte 12 sanığın yargılandığı davada 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Talat Meral, Ömer Uçar ve Davut Şahin ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatlarından esas hakkındaki savunmaları ve son sözleri sorulduktan sonra karar açıklandı.

Karara göre, müşteki-sanık Tahsin Pehlivanoğlu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçunun yanında "nitelikli yağma", "tehdit" ve "sanık İsmet Öztürk'ü görevi kötüye kullanmaya azmettirmek" suçlarından toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkum edildi.


Pehlivanoğlu'nun aldığı bu cezanın 1 yıl 8 ayı, Gazeteci Zafer Kütük'ü tehdit ettiği gerekçesiyle verildi.

Pehlivanoğlu, Keçiören'de kasaplık yapan müşteki-sanık Serdar Mutlu'ya yönelik "kasten yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından da toplam 3 bin 160 lira adli para cezasına çarptırıldı.


Sanıklardan Tahsin Pehlivanoğlu'nun oğlu Ali Rıdvan Pehlivanoğlu, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasının yanı sıra Serdar Mutlu'ya yönelik "kasten yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından da toplam 2 bin 160 lira adli para cezasına mahkum edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile