'Türkiye 2014'te Yüzde 6 Büyüyebilir'

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Hem iç talepteki hem de dış talepteki artışı göz önünde bulundurursak Türkiye'nin 2014'te yüzde 5-6 büyüyebileceğini söyleyebiliriz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı 2013 yılı büyüme rakamlarını AA muhabirine değerlendiren Karagöl, Amerikan Merkez Bankası (Fed) kararları, Orta Doğu'da yaşanan belirsizlikler ile Gezi olaylarına rağmen ekonomik büyümenin, geçen yıl hedeflerin üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Karagöl, Türkiye ekonomisinin 2009'dan bu yana büyüdüğüne dikkati çekerek, "Büyüme iç talepli gibi görünüyor ancak özellikle AB'deki iyileşme ile hem iç talep hem de dış talebin büyümeye önemli katkı yapacağını söyleyebiliriz" dedi.

30 Mart yerel seçimleri ile siyasi istikrarsızlık beklentisinin azaldığını kaydeden Karagöl, "Türkiye, 2014 yılında yüzde 4'lük beklentinin daha üzerinde büyüyecektir. Hem iç talepteki hem de dış talepteki artışı göz önünde bulundurursak Türkiye'nin 2014'te yüzde 5-6 oranında büyüyebileceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
- "Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı sağlıyor"
Seçim sonrasında kaotik ortam oluşturma çabalarının da yenilgiye uğradığını belirten Karagöl, "Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı sağlıyor, ekonomik istikrar da siyasi istikrarın devamına önemli ölçüde katkı sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Karagöl, ayrıca kredi derecelendirme kuruluşlarının da bu dönemde Türkiye hakkında olumsuz raporlar sunamayacağını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile