Türkiye 2015'e kadar seçim sarmalında

Türkiye'nin seçim sarmalına girdiğini ve bu sarmalda yapısal reformların yapılmasının çok zor olduğunu belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ?2011 milletvekilliği seçimi, 2012'de var mı yok mu daha hala tartışmalı Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2014 yerel seçim, 2015 genel seçim. Türkiye bir seçim sarmalına...

Türkiye'nin seçim sarmalına girdiğini ve bu sarmalda yapısal reformların yapılmasının çok zor olduğunu belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ?2011 milletvekilliği seçimi, 2012'de var mı yok mu daha hala tartışmalı Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2014 yerel seçim, 2015 genel seçim. Türkiye bir seçim sarmalına girmiştir. Bu devrede yapısal reformu yapabilmek de zordur? açıklamasını yaptı.

BURSA - Hisarcıklıoğlu, yapısal reformların acı olduğunu ve memnuniyetinin 2-3 sene sonra görüldüğünü belirtti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2010” ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Siyasetin yapısal reformlardan uzak durmasının ana nedeni budur.

Ama buradan sanayiciler olarak siyasileri cesaretlendirmemiz gerekir. Yapısal reformlar yapılamazsa rakiplerimiz bizi geçecek haberiniz olsun.” 1950 model Ticaret Kanunu’nun 2010 modele çevrilmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Borçlar Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Perakende Sektör Kanunu’nun çıkması gerektiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, “Özellikle rakiplerimizin kullandığı, bizim bugüne kadar hiç kullanamadığımız ihracat, sigorta mekanizmalarının gelişmesi lazım. Adam kendi tüccarını sanayicisini korurken benim devletimin de sigorta mekanizmasıyla koruması lazımki yeni pazarlara yelken açalım” dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile