Türkiye: 93 - Lübnan: 72

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Stephan Seibel (Kanada), Rabah Noujaim (Lübnan) , Erman Erdemli

Türkiye: Kerem Tunceri 4, Ömer Onan 9 , H

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Stephan Seibel (Kanada), Rabah Noujaim (Lübnan) , Erman Erdemli

Türkiye: Kerem Tunceri 4, Ömer Onan 9 , Hidayet 2 , Ersan İlyasova 19, Ömer Aşik 20, Semih 8 , Kerem Gönlüm 3, Cenk 6 , Ender 6 , Oğuz 11 , Barış 1 , Cevher 4

Lübnan: Fahed 13, Rustom 9, Freije 18 , Fadi El Khatib 9 , Vroman 14 , Ali Kanaan , Abdel Nour 4 , Fakhredine 4 , Ali Mahmoud 1,

5 Faulle çıkanlar: Ali Kanaan (36.19)

1. Periyot: 24-11 (Türkiye)

Devre: 47-35 (Türkiye)

3. Periyot: 70-52 (Türkiye)

Dünya Şampiyonası öncesinde Basketbol Milli Takımımız Efes Pilsen World Cup'ta , Lübnan'ı 93-72 yenmeyi başardı. Hazırlık turnuvalarında maç kazanamayan Türkiye zayıf rakibi karşisında elde ettiği bu galibiyet sonrasında moral buldu.

Konuk ekip Lübnan Vroman'ın sayıları ile maça iyi başladı. Adam adama savunma ile maça başlayan milli takımımız ise hücumlarda dışarıdan Şutlarla sayı buldu. Savunma ribauntlarında Ömer Aşik, dış şutlarda ise Ömer Onan skora katkı sağlayan isimler oldu. 5.dakikayı 12-7 önde geçen Türkiye, hücum yapmakta zorlanan Lübnan karşisında sayı üretmekte zorlanmadı. Birinci periyodu 24-11 önde tamamlayan milliler , ikinci çeyrekte pota altından Oğuz'u ve Ömer'i iyi kullanırken Kerem, savunmada da iyi bir performans ortaya koydu.

Dış şutlarla sayı arayan Lübnan, aradaki sayı farkını eritmeye çalistiysa da bunda başarılı olamadı. İlk yarının son dakikasına 44-29'luk sayı avantajı ile giren milli takımda tüm oyuncular ürettikleri sayı ile skora katkı sağladı. Özellikle Ersan'ın sayıları Ay Yıldızlı ekibimizi rahatlattı. Karşilaşmanın ilk yarısını 47-35 önde tamamlayan ay yıldızlı ekip, üçüncü periyotta da temposunu biraz düşürdü.

Karşilıklı basketlerle geçilen üçüncü periyotta , Lübnan savunmada biraz canlandı. Kadrodaki tüm oyuncuları bu maçta deneyen Tanyeviç ,özellikle oyun kurucu konusunda titiz davrandı. Kerem hücumları iyi organize ederken, özellikle pota altında Semih ile Ömer Aşik ribauntlarda yüksek yüzde ile oynadılar. Ersan'ın üçüncü çeyrekte hem dışarıdan hem de içeriden attığı sayılar sonrasında milli takımımız bu periyotu 70-52 önde tamamladı.

Karşilaşmanın son periyotunda dış atışlardan Freije ile farkı kapatmaya çalisan Lübnan savunmada adam paylaşimlarında etkili olamadı. Hücum ribauntlarının nerdeyse hiçbirisini alamayan Lübnan karşisında milli takım rahat bir oyun ortaya koydu ve maçı 21 sayı farkla 93-72 kazandı.

Milli takımımız turnuvanın ikinci gününde Kanada ile karşi karşiya gelecek. Öte yandan günün ilk maçında ise Arjantin Kanada'yı 79-64 yendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile