'Türkiye Beyniyle, Kalbiyle ve Vicdanıyla Büyüyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin sadece maddi olarak obez şekilde büyümediğini belirterek, ''Türkiye, beyniyle, kalbiyle ve vicdanıyla büyüyor'' dedi.

Bakan Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği işbirliğiyle düzenlediği ''Erciyes Buluşmaları: 2023 Vizyonunda Kayseri Turizmi'' konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Erciyes Kış Turizmi Projesi'nin önemine değindi.

Kayseri'deki kalkınmanın, Türkiye'nin birçok iline örnek olduğunu ifade eden Yıldız, rahat yaşanabilir bir yapının tüm sektörlerin gelişmesiyle mümkün olduğunu, Kayseri'nin bu anlamda önemli bir rahat yaşanabilir şehir prototipi olduğunu kaydetti.

Merkezi yönetimdeki istikrarın yerel yönetimlerle oluşturduğu sinerji sonucunda bu tür büyük projelerin ortaya çıktığını dile getiren Yıldız, şunları söyledi:''Hiçbir sektörün büyüklüğü, siyasi istikrardan daha büyük değildir. 2001 krizi, dünyada global bir kriz olmamasına rağmen tüm sektörleri etkiledi. Siyasi istikrarsızlık nedeniyle Türkiye'nin 238 milyar dolar kaybı oldu. Bu kayıp, Türkiye'yi 10-12 yıl geriye götürdü. Buradan çıkardığımız dersler, önemli değerler olarak düşünülmeli. Siyasi istikrarın sağlanması için toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Çünkü çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak istiyoruz. Bu anlamda bu projeler istikrarın korunması için önemli. Erciyes Projesi, tek başına bir iddiadır. Bu projeler, sadece ekonomik kazanç getirmiyor, aynı zamanda manevi ve kültürel değerleri yansıtıyor.''Ekonomik büyüklüğün sadece maddi olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:''Avrupa'da soğuktan ölenlerin sayısı 600'e ulaştı. Türkiye'de bunun 10'da biri insan ölse, hükümet istifaya çağrılırdı. Çünkü, bizim kültürümüz, vicdanımız buna imkan vermez. Zor durumdaki insana karşı duyarsız kalamayız. ABD'de 60 milyon kişinin sağlık güvencesi yoktu. Başkan Obama bununla ilgili çalışma başlattığında insanlar karşı çıkıp sokağa döküldü. Ama, iktidarıyla, muhalefetiyle bizde böyle olmaz. Türkiye sadece maddi olarak obez bir şekilde büyümüyor. Türkiye, beyniyle, kalbiyle ve vicdanıyla büyüyor.''Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öshaseki de şehirlerin de yaşayan organizmalar olduğunu, ufku olmayan şehirlerin giderek küçüldüğünü, bu nedenle Kayseri'nin geleceğini inşa etmek için çalıştıklarını kaydetti.

Öncelikle şehrin altyapı sorununu çözdüklerini, daha sonra sosyal alanda hizmetler ürettiklerini ve daha sonra büyük projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Özhaseki, şehrin geleceğine yön vermek için Erciyes Projesi gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile