Türkiye, Beyrut'taki Olaylara Iliskin Taraflara Itidal Çagrisi Yapti

Disisleri Bakanligi, Lübnan'in baskenti Beyrut'ta Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Adalet Sarayi'na yürüdügü sirada göstericilerin üzerine ates açilmasina iliskin, "Benzeri olaylarin bir daha yasanmamasi için Lübnanli tüm taraflari itidale ve siddet eylemlerinden kaçinmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandi.

Bakanliktan, yapilan yazili açiklamada, Beyrut'ta bugün düzenlenen protesto gösterisi sirasinda kimligi belirsiz kisiler tarafindan göstericilerin üzerine ates açilmasi sonucunda yasanan can kayiplarindan derin üzüntü duyuldugu bildirildi.

Açiklamada, "Bu vahim hadisenin sorumlularinin biran önce yakalanarak adalet önüne çikartilmalarini temenni ediyor, benzeri olaylarin bir daha yasanmamasi için Lübnanli tüm taraflari itidale ve siddet eylemlerinden kaçinmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.

- Olay

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Beyrut Limani'nda geçen yil meydana gelen patlamayi sorusturan hakim Tarik el-Bitar'in yerine baskasinin atanmasi talebiyle bugün Beyrut Adalet Sarayi'na yürüdügü sirada göstericilerin üzerine ates açilmis, olayda 6 kisinin öldügü, 30'dan fazla kisinin yaralandigi bildirilmisti.

Saldiri Beyrut'un Et-Tayyuna bölgesinde gerçeklesirken olaylar daha sonra Hristiyanlarin yasadigi Ayn er-Rumana ve Siilerin yasadigi Es-Siyah mahallelerinin kesistigi noktalarda devam etmisti.

Lübnan ordusu, halka "Beyrut'taki çatisma bölgelerini bosaltma" çagrisi yaparak sivilleri koruma önlemleri aldi ancak baskent sokaklarinda korkulu anlar sürüyor.

Lübnan hükümeti, baskent Beyrut'ta göstericiler üzerine ates açilmasi sonucu ölenler için yarin bir günlük yas ilan etmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile