Türkiye- Brezilya- Bulgaristan Üçgenindeki Saç Başa Rekabet

Türkiye- Brezilya- Bulgaristan Üçgenindeki Saç Başa Rekabet

Saç ekimi ve estetik alanında elde ettiği başarılarla dünyada sağlık turizminin parlayan yıldızı haline gelen Türkiye, Brezilya'dan aldığı pazar liderliğini Bulgaristan'a kaptırmak üzere.


Merdiven altı işletmeler ve yanlış uygulamalar nedeniyle Türkiye'nin avantajlı konumunu her geçen gün kaybetmeye başladığına dikkat çeken Çevre Hastanesi Saç ekimi ve Medikal Estetik Direktörü Fatoş Can, "Eğer denetimler sıklaşmaz ve her önüne gelen saç ekimi yapmaya devam ederse Avrupalılardan sonra Arapları da Bulgaristan'a kaçırırız. Şu anda her 100 hastadan 80 tanesi Araplardan oluşuyor. Yanı başımızdaki Bulgaristan doktorlarını Türkiye'ye göndererek saç ekimini öğretiyor. Fiyatlarını Türkiye'nin altına düşürüyor" diye konuştu.

Dünya sağlık turizminin 100 Milyar dolar büyüklüğe ulaştığını ve Türkiye'nin bu pazardan yaklaşık 1 milyar dolar pay aldığına dikkat çeken Fatoş Can, 2014 yılı için 300 bin civarında hastanın Türkiye'ye tedavi olmak için gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Dünyada JCI Denilen uluslararası sağlık birliğine üye en fazla hastanenin Türkiye'de olduğunu anlatan Can, "32 hastanemiz JCI sistemine üye. Sağlık turizminden ortalama yıllık 200 bin hastayı ülkemize çekiyoruz. Özellikle saç ekimi ve estetik operasyonlar için gelen hasta sayısı çok yüksek. Sadece İstanbul'da 158 lisanslı saç ekim merkezi var. Aynı zamanda çok sayıda hastanede ekim yapılabiliyor. Eskiden ucuz olması nedeniyle Brezilya'ya giden hastalar şu anda Türkiye'ye geliyor. Kendi hastanemize gelen aylık ortalama 160 hastanın 150 tanesi Araplardan oluşuyor. Arap rüzgarıyla birlikte 3 bin ile 6 bin Euro arasında fiyata saç ekimi yapılıyor. Maalesef merdiven altı işletmeler bu rakamı 1000 TL'ye kadar düşürdü. Kapıcı dairesinden bozma kliniklerde saç ve estetik uygulamaları yapılmaya başlandı. Havalimanında saç ekim merkezleri birbirinin hastasını kapmaya çalışıyor. Uluslararası forumlarda Türkiye ile ilgili şikayetler her geçen gün artıyor. Doğal olarak Avrupalı hastalar Türkiye yerine Bulgaristan'ı tercih etmeye başladı.

Elimizde sadece Araplar kaldı. Böyle devam ederse Arap hastalar da başka ülkelere yönelecek. Sektörümüz kalitesini koruyabilirse dünyanın rakipsiz tek saç ekim merkezi Türkiye olur. Aksi taktirde pazarı kaybetmek üzereyiz" ifadelerini kullandı.

BULGAR DOKTORLAR TÜRKİYE'YE SAÇ EKİMİ ÖĞRENMEYE GELİYOR
Almanya, Bulgaristan, Romanya, Dubai ve Kuveyt'ten uzmanların, profesör seviyesinde doktorların gelip Türkiye'de bu işin inceliklerini öğrenmeye çalıştığını söyleyen Fatoş Can, "Özellikle son yıllarda sürekli Bulgar asıllı doktorlara rastlıyoruz. Türkiye'de işi öğrenip hemen Bulgaristan'da klinik açıyorlar. 6-7 ay kalıp personel olarak çalışıyorlar" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile