Türkiye COST Katilimlarinda Zirveyi Zorluyor

Bilim ve Teknolojide Avrupa Is Birligi Kurulusu (European Cooperation in Science and Technology-COST) tarafindan sunulan katilim istatistikleri açiklandi. Türkiye, yürürlükteki tüm aksiyonlarin yüzde 99’una katilarak önemli bir orana eristi.

Türkiye, COST katilimlarinda zirveyi zorladi. Türkiye 3 bin 84 çalisma grubuyla dikkat çekerken, COST ag faaliyetlerine bin 113 bireysel katilimla bu alanda en basarili 5. ülke oldu. 2022 yilinda aktarilan bütçe bazinda yaklasik 1,5 milyon avro ile COST üyesi 41 ülke arasinda en çok bütçe aktarilan 4. ülke olmayi basardi. Kadin arastirmacilarin istatistiginde yüzde 55’lik bir katilim orani ile cinsiyet dagilimi açisindan yüzde 48 olan COST ortalamasinin önemli ölçüde üzerine çikildi.

"Uluslararasi arenada parlamaya devam edecegiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, uluslararasi alanda elde edilen basarilarin önemine isaret ederek, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Milli Teknoloji Hamlesi isiginda uluslararasi arenada parlamaya devam edecegiz. Türkiye, 267 aksiyona katilarak COST’ta en fazla katilim gösteren üçüncü ülke oldu. Ülkemiz, genç arastirmacilarin katilim verilerinde de çok basarili bir performans sergiledi. Genç arastirmacilarin programa katilim oraninda Türkiye birinci sirada yer aldi. Bu basarilar Türkiye’nin dogru yolda ilerlediginin göstergesi. Arastirma ve gelistirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön siralarda olmaya devam edecegiz. Ülkemiz, bilim ve teknolojide öncü olma hedefiyle COST aglarindaki etkinligini sürdürürken, Türkiye Yüzyilinda basarilarimizla iz birakacagiz” ifadelerini kullandi.

Bilim insanlarina destek sagliyor

Kurulus, üyesi olan ülke arastirmacilarinin COST Aksiyonu adi verilen uluslararasi bilim ve teknoloji platformlarina dahil edilmeleri adina faaliyet gösteriyor. COST, sundugu ag destekleriyle bilim insanlarinin uluslararasi proje gruplarina erisimlerinde ciddi katkilar sagliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile