Türkiye'de 18 Bin 857 Kisinin Kovid-19 Testi Pozitif Çikti, 232 Kisi Hayatini Kaybetti

18 yas üstü nüfusta birinci doz asi uygulananlarin orani yüzde 74,62, ikinci doz asi uygulananlarin orani yüzde 57,05 oldu Saglik Bakani Fahrettin Koca: 'Kayiplarimiz can yakan seviyede. Bu gidisi durduracak olan da sevdiklerini koruyacak olan da biziz. Tedbirli ve asi yaptirmis olmak yeterli'

Türkiye'de son 24 saatte 282 bin 528 Kovid-19 testi yapildi, 18 bin 857 kisinin testi pozitif çikti, 232 kisi hayatini kaybetti.

Saglik Bakanliginca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylasildi.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 282 bin 528 Kovid-19 testi yapildi, 18 bin 857 kisinin testi pozitif çikti, 232 kisi yasamini yitirdi, iyilesenlerin sayisi ise 15 bin 833 oldu.

18 yas üstü nüfusta birinci doz asi uygulananlarin orani yüzde 74,62, ikinci doz asi uygulananlarin orani yüzde 57,05 olarak kayda geçti.

Türkiye'de bugüne kadar yapilan asi sayisi toplam 89 milyon 651 bin 157'e yükseldi. Böylece Kovid-19 ile mücadele kapsaminda son 24 saatte toplam 890 bin 632 asi uygulandi.

En az bir doz asi uygulananlarin orani en yüksek 10 il sirasiyla Mugla, Çanakkale, Edirne, Kirklareli, Balikesir, Amasya, Tekirdag, Aydin, Yalova ve Eskisehir oldu.

En az bir doz asi yapilanlarin orani en az iller ise Sanliurfa, Mardin, Gümüshane, Bitlis, Diyarbakir, Mus, Batman, Bingöl, Bayburt ve Igdir olarak siralandi.

Sosyal medya hesabindan günlük tabloyu paylasan Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Kayiplarimiz can yakan seviyede. Bu gidisi durduracak olan da sevdiklerini koruyacak olan da biziz. Tedbirli ve asi yaptirmis olmak yeterli." ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile