Anadolu Platformun'dan yapılan açıklamaya göre, platformu ziyaret eden El Museddi, Suriye'ye gösterilen ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür etti.
Birliğin 2006'da kurulduğunu aktaran Museddi, şunları kaydetti:
"Yüzlerce alim ve ilim talebesiyle Suriye'deki direnişe destek verdik. 2012'de Türkiye ofisimiz açıldı. Birlik olarak davet ve irşat çalışmaları yapıyoruz. Özellikle Türkiye'deki kamplardaki Suriyelilere eğitim veriyoruz. Şu anda 13 kamptaki 12 bin öğrenciye dini eğitim veriyoruz. Ayrıca Suriye içerisinde de eğitim çalışmalarımız var. Halep, Hama, Humus, İdlip, Rakka gibi kurtarılmış bölgelerde 13 bin öğrenciye yönelik çalışmalarımız var."
Suriyeli hukukçular için de eğitim programları düzenlediklerini belirten Museddi, Diyanet İşleri Başkanlığının kamplarda yürütülen çalışmalara ve eğitim programlarına yardımcı olduğunu vurguladı.
Suriye'de özellikle kırtasiye malzemesi alanında ciddi sıkıntı yaşandığını bildiren Museddi, "Sığınmacılar Türkiye'de acılarını unuttu" değerlendirmesinde bulundu.
Platformun Suriye yardım koordinatörü Mahmut Kaçmazer de Suriye'de özgürlük mücadelesi verenleri selamladığını belirtti.
Suriyelilerin Türkiye üzerinde komşuluk, akrabalık ve kardeşlik hakkı olduğunu aktaran Kaçmazer,
"Ümmetin alimleri ve evlatları çalışıyor ve yeninden kardeşlik ikliminde buluşuyorlar. Batı ülkeleri kendi aralarında sınırlarını kaldırdı, ama bizim 3 kilometre ötemizde tel örgülerin arkasında insanlık katlediliyor" ifadelerini kullandı.
'Türkiye'de Acılarımızı Unuttuk'
Suriye Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Yasir el- Museddi, sığınmacıların Türkiye'de acılarını unuttuğunu bildirdi.