Türkiye'de Avrupa Komisyonu Diploma Eki Etiketi'ne sahip 11 üniversite bulunuyor

Türkiye'de, yükseköğretim kurumlarının saygınlığını artıran ve Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi'ne sahip üniversite sayısı 11'e

  Türkiye ' de , yükseköğretim kurumlarının saygınlığını artıran ve Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi ' ne sahip üniversite sayısı 11 ' e yükseldi .

Avrupa Komisyonu tarafından bu yıl yapılan değerlendirme sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ' AKTS Etiketi ' aldı . Anadolu Üniversitesi , İzmir Ekonomi Üniversitesi , İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ise ' Diploma Eki Etiketi ' almaya hak kazanan üniversiteler oldu . Geçen yıl ise yine Avrupa Komisyonu tarafından , 2009-2013 yılları arasında geçerli olacak şekilde Bilkent Üniversitesi , Karadeniz Teknik Üniversitesi , Ortadoğu Teknik Üniversitesi , Sabancı Üniversitesi , Sakarya Üniversitesi , Ege Üniversitesi ve Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü olmuştu .

' AKTS Etiketi ' ve ' Diploma Eki Etiketi ' Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen , yükseköğretim kurumlarının kalitesini ve saygınlığını artıran , kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlayan bir belge olarak değerlendiriliyor . Bu sene " Diploma Eki Etiketi " alan dört üniversite ile birlikte , Türkiye ' deki Diploma Eki Etiketi sahibi olan üniversite sayısı 11 ' e yükselmiş oldu .

Diploma Eki Etiketi ; yaygın kullanılan bir Avrupa dilinde doğru şekilde hazırlanmış Diploma Eki ' ni lisans ve yüksek lisans mezunlarına otomatik ve ücretsiz verebilen yükseköğretim kurumlarına Avrupa Komisyonu tarafından veriliyor .

AKTS Etiketi ' ni ise Avrupa Kredi Transfer Sistemi ' ni bütün lisans ve yüksek lisans programlarında doğru bir şekilde uygulayan yükseköğretim kurumları alabiliyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile